Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

Κακούργημα η παράνομη υλοτομία, Κατάσχεση Μεταφορικών μέσων



Σε κακούργημα μετατρέπεται η παράνομη υλοτομία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης. 
Η παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων θα θεωρείται πταίσμα αν η αξία των προϊόντων φθάνει μέχρι 200 ευρώ (από 600 που είναι τώρα το όριο), ενώ από εκεί και πάνω το αδίκημα θα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Επιπλέον, προβλέπεται επιβολή διοικητικής κύρωσης προστίμου ανά μονάδα μέτρησης της παρανόμως υλοτομηθείσας ή μεταφερόμενης ξυλείας, καθώς και κατάσχεση των μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παράνομη υλοτομία (και μεταφορά), της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης του οδηγού. 

 Το τελευταίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, επιστρέφεται μετά την παρέλευση τριμήνου από την καταβολή του προστίμου.



Πηγή: sofokleousin.gr


Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2013

Εισαγωγή Μεταχειρισμένων Αγροτικών Μηχανημάτων



   Σύμφωνα με την Υ.Α. αριθ. Γ3Β 1498/126349/12-12-2012 (ΦΕΚ 3511/Β/31-12-2012), επιτρέπεται η  εισαγωγή καθώς και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων-με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της ΕΕ,  ήδη εγκεκριμένου τύπου από την Διεύθυνση Α.Ε.Ε .& Μ.Ε.   του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων  χωρίς  κινητήρα  αντιρρυπαντικής  τεχνολογίας, μέχρι τις 31-12-2013.
   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ,στο τηλέφωνο 2682-0-28930,2682-0-27774,2682-0-24342,

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2013

Εικόνες Καταστροφής στο Σκεπαστό

Εικόνες καταστροφής στο Καναλλάκι Δήμο Πάργας στο χωριό Σκεπαστό. Απειλείτε σπίτι που είναι στον αέρα από μετατόπιση του εδάφους  

( αναδημοσίευση από fanaripress.blogspot.gr)

Εικόνες καταστροφής στο Καναλλάκι στο χωριό Σκεπαστό. 

Από της έντονες βροχοπτώσεις έχει φύγει το έδαφος και έχει παρασύρει ελιές πεύκα και όλη την αυλή του σπιτιού ενώ το σπίτι είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Γεωλόγος - μηχανικός που ήρθε και είδε το σπίτι το έκρινε άκρως ακατάλληλο για να κατοικηθεί ενώ με την μελέτη που έκανε προβλέπει να ότι η κατολίσθηση θα συνεχιστεί.
























Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2013

Κοινοτικά επιδοτούμενο γάλα στα σχολικά κυλικεία

Η επιδότηση του γάλακτος θα μπορεί να γίνει μεγαλύτερη μέσω συνδυασμού με αντίστοιχη άλλων φορέων, όπως δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ. προκειμένου να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές

Κοινοτικά επιδοτούμενο γάλα στα σχολικά κυλικεία
Στην επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, με 18 λεπτά ανά λίτρο, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το 100% του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.
Οι λεπτομέρειες τόσο για το γενικό πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου όσο και τις προϋποθέσεις συμμετοχής φορέων για την υλοποίησή του, ρυθμίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας.
Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο σχετικό πρόγραμμα φορείς, όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών. Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές.
Με σκοπό την αξιοποίηση του μέτρου για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αλλά και για τη ρύθμιση λεπτομερειών εφαρμογής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο με εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων (κυλικεία) του γάλακτος, όπου ζητήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλουν σε αυτό τον σκοπό.
«Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το υπουργείο έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης. Πρόσθεσε επίσης, πως σύντομα πρόκειται να εφαρμοστεί άλλο ένα κοινοτικό μέτρο, αυτό που αφορά στη δωρεάν διάθεση φρούτων και λαχανικά στα σχολεία.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Αναδημοσίευση απο εφημ.ΕΘΝΟΣ 18-2-2012,http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63784794

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

Μισθώσεις Αγροτικών Εκτάσεων



Θέμα: Παραχώρηση χρήσης ακινήτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σχετ.: Αρ. Πρωτ.: 225/11206/ 28-1-2013 Εγκύκλιος Υπ. Α.Α. & Τ.

Γνωστοποιείται στους αγρότες οι οποίοι μίσθωναν εκτάσεις που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κατ’ εφαρμογή της αριθμ. 95/75 πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (παλαιό καθεστώς) τα τελευταία πέντε (5) χρόνια πριν τη δημοσίευση του ν. 4061/2012 (22.3.2012), δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα 2007-2012 ότι:
Προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση δικαιούχου για μίσθωση των εκτάσεων αυτών, θα πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
Α) Να είναι ενήλικο φυσικό πρόσωπο, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3874/2010 (Στοιχεία ΚΕΠΠΥΕΛ Πρέβεζας: Λ. Ειρήνης 88, 2682089636).
Β) Να μίσθωνε αγροτικά ακίνητα τα τελευταία πέντε (5) χρόνια πριν τη δημοσίευση του ν. 4061/2012 (22.3.2012), δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα 2007-2012.
Γ) Η αίτησή του να αφορά ακίνητο/α της περίπτωσης Β).
Με την αίτηση ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει απόσπασμα ΟΣΔΕ, έτους 2011, που εκδίδεται από την οικεία υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ή, κατά περίπτωση από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ή Αγροτικό Συνεταιρισμό του ν.4015/2011. Στο απόσπασμα αυτό απεικονίζεται ψηφιακά το παραχωρούμενο ακίνητο.
Για τις υπόλοιπες εκτάσεις που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς επίσης και για όσους δεν θα κριθούν δικαιούχοι σύμφωνα με τα ανωτέρω, η μίσθωση αγροτεμαχίων θα γίνει κατά περίπτωση, είτε έπειτα από ανάρτηση των αγροτεμαχίων στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε με δημοπρασία.

Ε.Π.
Ο Αναπ. Διευθυντής


Ι. Αυγέρης

Κόβουν τα Δέντρα στο '' ΑΛΩΝΑΚΙ''

ΔΕΙΤΕ: Κόβουν τα δέντρα στην παραλία "ΑΛΩΝΑΚΙ" του Δήμου Πάργας και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον. Να επέμβει το δασαρχείο άμεσα


Κόβουν τα δέντρα από την ομορφότερη παραλία του Ν. Πρέβεζας τη παραλία Αλωνακι που ανήκει στο Δήμο Πάργας. 



Από καταγγελιες και πληροφορίες του fanaripress μιλάνε για δυο ντόπιους κατοίκους. 



Να επέμβει άμεσα το δασαρχείο και ο Δήμος Πάργας για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δάσος. 

Δείτε της Φωτο











Ευχαριστούμε τον Κ.Γιώργο για της φωτογραφίες

Δυστυχώς την ίδια τύχη έχει και το βελανιδοδάσος του ''ΒΟΚΑΜΠΟΥ'' στην 'Ανω Σκαφιδωτή , όπου πρέπει το Δασαρχείο να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Αναδημοσίευση από:
fanaripress.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

Τέλος στις φήμες για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Πρέβεζας




            Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11/02/2013 ο Βουλευτής Ν. Πρέβεζας κος Δημήτριος Τσουμάνης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι το Νοσοκομείο θα παραμείνει ως έχει στην Πρέβεζα.

Ο κος Τσουμάνης δήλωσε:Επειδή πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για συγχωνεύσεις των νοσοκομείων ανά την Ελλάδα και το κλείσιμο ή τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Πρέβεζας σας ενημερώνω ότι στη συνάντηση που είχα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Υγείας κο Καλλίρη με διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σημαντικότητας των Νοσοκομείων, έχει καθοριστεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας θα παραμείνει ως έχει. Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις που είχα κάνει τους περασμένους μήνες με τις οποίες διαβεβαίωνα ότι δεν τίθεται ζήτημα διακοπής λειτουργίας του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, κάτι το οποίο προέκυπτε από σειρά συναντήσεων που είχα πραγματοποιήσει με τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό  Υγείας, κάποιοι συνέχιζαν και συνεχίζουν να ανακινούν το θέμα δημιουργώντας ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία. Πιστεύω λοιπόν ότι άδικα δημιούργησαν ανησυχίες στους πολίτες της Πρέβεζας.
Όλοι εκείνοι που διαδίδουν αυτά και συλλέγουν υπογραφές για την παραμονή του Νοσοκομείου στην Πρέβεζα είναι εκείνοι που ματαίωσαν την κατασκευή νέου Νοσοκομείου με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Στέκομαι και θα συνεχίσω να στέκομαι δίπλα σε όλα τα προβλήματα των ασθενών πολιτών, αλλά και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να απασχολώ συνεχώς τα ΜΜΕ.
Στηρίζω και θα συνεχίσω να στηρίζω κάθε προσπάθεια διεκδίκησης για την καλύτερη λειτουργία και παροχή υγείας στο νομό μας, είτε με το υφιστάμενο Νοσοκομείο είτε με τη συνέχιση των προσπαθειών μου για τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κο Στράτο Ιωάννου”.

Συνεχίζεται η αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τις άπορες οικογένειες του Νομού Πρέβεζας





EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ                                                    Πρέβεζα, 13/02/2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
             Ευδοκίμησαν οι συζητήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κου Στράτου Ιωάννου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη συνέχιση του Προγράμματος παροχής βασικών ειδών τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής επί μηνιαίας βάσεως σε οικογένειες του Νομού Πρέβεζας. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο 2013 και θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις για επιπλέον παράτασή του.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο 2012 και δίνει «ανάσα»  κάθε μήνα σε 136 άπορες οικογένειες του νομού μας.
Η εφαρμογή του εν λόγω Προγράμματος διεξάγεται ομαλά και χωρίς χρονοτριβή χάρη στην άρτια συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.