ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ


ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ- ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ-ΓΑΜΟΙ- ΠΕΝΘΗ

Παρακαλούμε θερμά,όλους τους συντοπίτες μας, να ενημερωνόμαστε για τα κοινωνικά               ( γεννήσεις-βαπτίσεις- αρραβώνες-γάμους-πένθη κτλ. )προκειμένου να γίνει η ανάρτηση.

 Ζητάμε συγνώμη που δεν έχουμε αναρτήσει άλλα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ο λόγος είναι ότι δεν ενημερωθήκαμε.
 Παράκληση, εάν κάποιοι συγγενείς, για διάφορους προσωπικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν την ανάρτηση για τα κοινωνικά, που με τόση διακριτικότητα , ευαισθησία,σεβασμό και αγάπη γράφουμε , να μας στείλουν e-mail αναφέροντας τους λόγους που δεν επιθυμούν τη συνέχιση της ανάρτησης ή να διορθώσουμε τυχόν λάθος πληροφορίες. Σκοπός μας είναι να αναγράφουμε πληροφορίες για τους συντοπίτες μας και να ενημερώνονται οι απανταχού ευρισκόμενοι.

ΠΕΝΘΟΣ- ΚΗΔΕΙΑ
ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ             
Απόγευμα Κυριακής  7/1/18 έφυγε από κοντά μας ένας υπέροχος Άνθρωπος, μια έξυπνη ,δραστήρια και αγωνίστρια στη ζωή. Η  πολυαγαπημένη, μητέρα-σύζυγος ,αδελφή ,θεία, συγγενής και φίλη η Φωτεινή Μπέσκα  το γένος Τριάντη  χήρα του Μπέσκα Στυλιανού
 Γεννήθηκε  το 1932 στην Άνω Σκαφιδωτή , όπου και έζησε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια, γονείς της ο Κων/νος και η Αγγελική Τριάντη . Το 1952 παντρεύτηκε με τον Στέλιο Μπέσκα και έμειναν  στη Γλυκή .
 Νέα παιδιά με όνειρα και αγάπη  εργάστηκαν σκληρά  και ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, διακρίθηκαν σε ότι και αν έκαναν και ήταν υπόδειγμα αντρόγυνου στην κοινωνία Απόκτησαν τρία παιδιά, τον Κώστα ,την Αυγή και τον Γιώργο που τους χάρισαν  πέντε εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.
Η Φωτεινή προικισμένη από τη φύση με ήθος, εντιμότητα, εργατικότητα και σεμνότητα με το μόνιμο χαμόγελό της , την άνεση και τον αυθορμητισμό της , το έμφυτο ταλέντο της φιλίας και προσφοράς δημιούργησε με τη συμπαράσταση του άντρα της, νέο κύκλο γνωριμιών ,φιλικών και επαγγελματικών. Η παρουσία της σε κάθε ανθρώπινη σχέση ήταν πάντα ζεστή και αυθόρμητη, τα λαμπερά της μάτια, το χαρακτηριστικό της χαμόγελο και προπάντων η ομορφιά της ,εσωτερική και εξωτερική , σε κατακτούσε και σε κρατούσε κοντά της.
Τα πρώτα σύννεφα παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο του 2004 όταν ξαφνικά έφυγε από τη ζωή, συνεπεία τροχαίου, ο πολυαγαπημένος της Στέλιος. Έφυγε η γη από τα πόδια της και σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να ζήσει και παρακαλούσε νύχτα μέρα να την πάρει ο Θεός για να συναντήσει το Στέλιο
Δυστυχώς τα  τελευταία χρόνια  άρχισε  σταδιακά να κλονίζεται η υγεία της και ιδιαίτερα από την πρωτοχρονιά του 2017 με τις γνωστές  ταλαιπωρίες της. Περίμενε να τελειώσουν οι γιορτές Χριστουγέννων –Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων και το απόγευμα του Αϊ  Γιάννη παρέδωσε το πνεύμα της και ξεκίνησε το ταξίδι να συναντήσει τον σύζυγό της Στέλιο την αδερφή της Φρειδερίκη  τους γονείς και όλη τη μεγάλη οικογένεια.
Γλυκιά μας Φωτεινή έφυγες από κοντά μας και ο πόνος μας είναι βαρύς, ιδιαίτερα στους οικείους σου , θα λείψεις σε όλους μας  και πάντα θα σε αποζητάμε, θα μνημονεύουμε το όνομά σου και θα σε αισθανόμαστε δίπλα μας .
Ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε και ο μεγαλοδύναμος να αναπαύσει την ψυχούλα σου.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ  ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.


ΓΑΜΟΣ
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 στον Ι.Ν.Γεννήσεως Θεοτόκου Θεσπρωτικού,παρουσία εκατοντάδων συγγενών και φίλων ,τελέστηκε το μυστήριον του γάμου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΗ και της ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΓΚΟΝΤΖΟΥ. Μετά την τελετή επακολούθησε δείπνο στο κτήμα Τσουμάνη με ΄΄τρικούβερτο΄΄γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες. Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι με υγεία αγάπη και πολλούς απογόνους.
ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ

Ο Δημήτρης Τριάντης του Αριστοτέλη και της Ελένης, με την Νικολέτα Γκότζιου του Αθανασίου και της Βιργινίας, έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση γάμου (αρραβωνιάστηκαν) και όρισαν ημερομηνία τέλεσης του γάμου τους την 26 Δεκεμβρίου 2015
Τους ευχόμαστε η ώρα η καλή και  Καλά Στέφανα.

ΠΕΝΘΟΣ - ΚΗΔΕΙΑ
Αποδήμησε εις Κύριον σήμερα,2 Νοεμβρίου 2015, στις11.30 ο τελευταίος των Τριανταίων, ο Χαράλαμπος Γεωργίου Τριάντης,πλήρης ημερών,(στα 95 του), κλείνοντας τον κύκλο των εν Σκαφιδωτή διαβιωσάντων και κληροδοτώντας μας αξίες και αρχές τις οποίες σεβόμαστε και τιμούμε. 
Άφησε φεύγοντας 6 παιδιά,τον Ανδρέα,τον Κώστα,τον Θοδωρή,τη Σταμάτω,τη Φωτεινή και τη Δήμητρα. 13 εγγόνια και 5 δισέγγονα.Πατέρα μας καλό σου ταξίδι.Δώσε φιλιά στη μάνα μας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 , ώρα 13:30 στο χωριό μας.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ   Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


ΚΗΔΕΙΑ.
 Έφυγε από κοντά μας  την 24-10-2015 σε ηλικία 90 ετών η Βασιλική Παπανικολάου το γένος Σμπόνια, σύζυγος του Λάζαρου Παπανικολάου , ακριβώς 9 μήνες μετά το συντροφό της
Την πρωτοείδε ο μπάρμπα Λάζαρος στο χωριό της την Κορυφούλα ,στη βρύση που πήγε να πάρει νερό ,ενώ αυτός έκανε μια στάση να ξεκουραστεί, να πιει νερό και να συνεχίσει το μονοπάτι για τη Σκαφιδωτή, ερχόμενος από την Πρέβεζα. Κατά ομολογία του αμέσως σκέφτηκε ότι ‘’ αυτή θα πάρω για γυναίκα μου σύντροφο και μητέρα των παιδιών μου’’. Έγινε πραγματικότητα . Η κηδεία έγινε στο χωριό μας. Καλό σου ταξίδι  και αντάμωση με το σύντροφό σου. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου .Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους
ΚΗΔΕΊΑ.

Απεβίωσε ξημερώματα της 12 Αυγούστου 2015, η Σταυρούλα κόρη του Δημήτρη Βλάχου και σύζυγος του Φώτη Τριάντη. Γεννήθηκε ,μεγάλωσε και έζησε στη Σκαφιδωτή 83 χρόνια.


Η κηδεία της  έγινε την ίδια μέρα. Ελαφρύ το χώμα που τη σκέπασε. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους της 

ΠΕΝΘΟΣ
  Έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, στις 26 Μάρτη του 2015,  ο συγχωριανός μας Χριστόφορος Κολιοφώτης του Λάζαρου και της Βαγγελής, δάσκαλος καταξιωμένος και διευθυντής πολυθέσιων σχολείων για πολλές θητείες, σε ηλικία 63 ετών. Αφού φοίτησε σε σχολεία της Άνω Σκαφιδωτής (Δημοτικό), Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και Καναλλακίου Πρεβέζης( Γυμνάσιο- Λύκειο) και στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία( Ιωάννινα), υπηρέτησε σε σχολεία της Μεσσηνίας για όλη την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία και έζησε στην Καλαμάτα, όπου παντρεύτηκε τη Νηπιαγωγό Γεωργία Παπασαραντοπούλου, με την οποία απέκτησαν δύο αξιόλογους γιους, το Δικηγόρο Λάζαρο και το Γιατρό Δημήτρη, τους οποίους υπεραγαπούσε. Χαρακτηριζόταν από συντροφικότητα, κοινωνικότητα, οξύνεια, εντιμότητα, παρρησία και υπερβολική αγάπη για την ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Σκαφιδωτή. Αφού πάλεψε επί σειρά ετών αντρίκια και με περισσή αξιοπρέπεια τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας, αποδήμησε πρόωρα από τη ζωή, αφήνοντας θλίψη στην καρδιά μας και δυσαναπλήρωτο κενό. Όσοι τον γνωρίσαμε θα τον θυμόμαστε για πάντα για όσα ζήσαμε μαζί του. Φίλε μας Χριστόφορε ώρα σου καλή!

ΚΗΔΕΙΑ.
Απεβίωσε το βράδυ της 24-1-2015 , ο γηραιότερος των συγχωριανών μας,99 ετών, Λάζαρος Παπανικολάου και η κηδεία του έγινε σήμερα το απόγευμα,25-1-2015. 
Ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε και ο Μεγαλοδύναμος να αναπαύσει την ψυχή σου.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

ΚΗΔΕΙΑ.
Έφυγε από κοντά μας σήμερα 14-12-2014, στα 55 του χρόνια, ο συγχωριανός μας Λάμπρος Ηλία Ζαμπίθας,μετά από μηνιαία πάλη με την επάρατο.

Μεγάλη η απώλεια και βαρύ το πένθος για την οικογένεια αλλά και στους χωριανούς του θα λήψει, γιατί στο μοναδικό καφενείο του χωριού που διατηρούσε και με την καλή του καρδιά έδινε τη δυνατότητα να συναντηθούν, να πάρουν τον καφέ τους, να συζητήσουν και να ακούσουν δημοτικά τραγούδια από την πλούσια συλλογή του.

ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ και ο Μεγαλοδύναμος να αναπαύσει την ψυχούλα σου.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου

ΚΗΔΕΙΑ
Στις 9-12-2013 έφυγε από κοντά μας αναπάντεχα μια ακόμη κορυφαία ξωμάχα, η Γιωργούλα,μάνα έξι (6) παιδιών, γιαγιά δεκατριών (13) εγγονών και προγιαγιά τεσσάρων (4) δισεγγονών.Η αποδημία αυτή μάς δημιούργησε ανείπωτο πόνο.  Η ακαταπόνητη αυτή αγωνίστρια της οικογένειας και της ζωής γεννήθηκε στο Α'ι'δόνη Φαναρίου Πρεβέζης τω 1927 όπου φιλότιμα στήριξε την πολυμελή οικογένεια των γονιών της και ιδιαίτερα στην Κατοχή.
 Τω 1951 παντρεύτηκε το συγχωριανό μας Χαράλαμπο Γεωργίου Τριάντη και τα παιδιά που γέννησε τα ανάθρεψε στις αντίξοες συνθήκες της Σκαφιδωτης καθοδηγώντας τα στην εργατικότητα, την κοινωνικότητα και την εντιμότητα και  τα αποκατέστησε υπηρετώντας τα ως τα Στερνά της με περισσή στοργή, γεναιοδωρία και αυταπάρνηση. Αγνοούσε την ιδιοτέλεια και κάθε ευτέλεια. Έζησε περήφανη και ασυμβίβαστη, πιστή στις θαυμαστές Αξίες της. Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της και το ανεπιτήδευτο χαμόγελό της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

ΚΗΔΕΙΑ.
Ξημερώματα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2013 έφυγε από κοντά μας ένας υπέροχος άνθρωπος ,μιά έξυπνη και δραστήρια Κυρία, Αγωνίστρια της ζωής.  
 Η πολυαγαπημένη μητέρα, σύζυγος,αδελφή, θεία , συγγενής και φίλη,  Φρειδερίκη Τριάντη.
Γεννήθηκε στη Σκαφιδωτή το 1946, γονείς της ο Κωνσταντίνος και η Αγγελική Τριάντη. Το 1968 παντρεύτηκε με τον Αχιλλέα Δ. Χήτα και δημιούργησαν, με σκληρή δουλειά αλλά πολύ αγάπη , μια αξιοζήλευτη οικογένεια.

Γλυκιά μας Φρειδερίκη , έφυγες από κοντά μας και ο πόνος είναι βαρύς σε όλους μας και ιδιαίτερα στους οικείους σου. Θα σε αποζητάμε πάντα, θα νοσταλγούμε τον αυθορμητισμό σου και το χαρακτηριστικό σου γέλιο. Θα μας λείψεις. Ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε και ο Μεγαλοδύναμος να αναπαύσει την ψυχούλα σου .           ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ


ΒΑΠΤΙΣΗ
Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2013 η Αγγελική Τριάντη και ο Λάζαρος Κιοπεκτζής βάφτισαν, στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου  στην Ανθούσα Αττικής, το χαριτωμένο αγοράκι τους. Νονά του η Ελένη Τριάντη που του χάρισε το όνομα Μάριος. 
ΜΑΡΙΕ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΥ ΣΟΥ να σε οδηγήσει σε σωστό δρόμο με υγεία και πρόοδο στη ζωή σου. Οι γονείς σου να σε χαρούν γαμπρό και πατέρα .
ΓΑΜΟΣ
Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 τέλεσαν το γάμο τους , στην Αθήνα που διαμένουν, η συγχωριανή μας Γωγώ Ανδρέα Τριάντη με τον εκλεκτό της καρδιάς της Κώστα Γ. Χρύση.
Τους ευχόμαστε  βίον ανθόσπαρτον και ευτυχισμένο με υγεία και πολλούς απογόνους

.............................................................................................................................................
ΓΕΝΝΗΣΗ
Ο Πάνος Ραπτόπουλος και η Μαρία Τριάντη, κόρη του συγχωριανού μας Αντρέα, απέκτησαν σήμερα 23 Ιουλίου 2013 το πρώτο τους παιδάκι, ένα υγιαίστατο ,πανέμορφο και ζωηρό κοριτσάκι.
Τους ευχόμαστε καλορίζικο να τους ζήσει , με υγεία και τύχη να προκόψει στη ζωή του και να καμαρώνουν τη πρόοδό του. Μεγάλη η χαρά των γονιών , αλλά και των παππούδων μεγαλύτερη  (Αντρέα τηλεφώνησέ μου να σου πω , που θα πάρεις τις πάνες,,, κάτι ξέρω και γώ)

 ..................................................................................
ΓΕΝΝΗΣΗ:
 Ο Λάζαρος Κιοπεκτσής και η Αγγελική Τριάντη απέκτησαν, σήμερα 5 Ιανουαρίου 2013, το πρώτο τους παιδί. Ένα υγιαίστατο αγοράκι που κατά τους ΄΄ειδικούς΄΄ μοιάζει και στους δυο γονιούς του.   Είναι το καλύτερο δώρο,δώρο ζωής , αγάπηςκαι ελπίδας.
 Η ζωή συνεχίζεται και όταν έρχονται τέτοια αγγελούδια αποκτά νόημα η ζωή μας και δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια καλύτερη κοινωνία.
 Ευχή μας να ζήσει ευτυχισμένος όλο υγεία προκοπή και πρόοδο . Οι γονείς του να τον χαίρονται  και καμαρώνουν να τον δουν γαμπρό και πατέρα.
 Παππού υπομονή θα πάτε στη Σκαφιδωτή να του δείξεις τα παλιά σου ΄΄λιμέρια΄΄, προς το παρόν  πρόσεξε τις πά . ες.

ΒΑΠΤΙΣΗ    ( ανάρτηση 28/8/11)

Ο Χαράλαμπος Παν. Βλάχος και η σύζυγός του Αλίκη, βάφτισαν σήμερα, 28/8/2011, στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καναλάκι το πανέξυπνο αγοράκι τους. Νονός του ο Θανάσης Κασκάνης που του χάρησε το όνομα Παναγιώτης, το όνομα του παππού του (Πάνο Βλάχος).
Καλορίζικος Παναγιώτη και καλός χριστιανός. Η Παναγία μαζί σου, να σε βοηθήσει γιά υγεία και προκοπή.
Οι γονείς του να τον χαρούν όπως επιθυμούν και ο νονός του να αξιωθεί να συνεχίσει την παράδοση.
...............................................................................................................................................................

Ο Βασίλης Κ. Τριάντης και η Ιωάννα Βαρβιτσιώτη-Τριάντη απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι(αγοράκι) και του Κώστα Ντώνη γελάνε και τα μουστάκια του. Να τους ζήσει και να τον χαρούν όπως επιθυμούν.
................................................................................
Ο Χρήστος Κοτσίδης και η Χαρούλα Τριάντη , απέκτησαν και το δεύτερο παιδί τους(αγόρι) στις 27/12/2009, το οποίο βάφτισαν στις 24 Ιουλίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του Χρήστου την Κομοτηνή και πήρε το όνομα του παππού «Αθανάσιος ».Να τους ζήσει και να τον χαρούν γαμπρό και πατέρα.
........................................................................................................................................................
Ο Δημήτρης Μάρκου και η Σοφία Παπανικολάου απέκτησαν το πρώτο τους παιδί (αγόρι) στις 19 Μαρτίου και το βάφτισαν στις 16 Αυγούστου παίρνοντας το όνομα του παππού του « Λάζαρος»

Να τους ζήσει και να το χαρούν γαμπρό και πατέρα . Γρήγορα και με αδελφάκι.
--------------------------------------------------------------------------

ΓΑΜΟΙ

τελευταία ανάρτηση 24-9-2011

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  2011,στις 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας της Εκάλης,τελούν το γάμο τους:
 η συγχωριανή μας  Μαρία, κόρη του Αντρέα και της Καλλιόπης Τριάντη 
 και ο Πάνος, γιός του Σπύρου και Αρετής Ραπτοπούλου.
Θα τους παντρέψει ο Σωτήρης Ραπτόπουλος
Τους ευχόμαστε , η ώρα καλή και καλά στέφανα.

......................................................................................................................................................
Δημοσίευση 10/9/2010
Το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010 , ο Κώστας Χήτας του Αχιλλέα και της Φρειδερίκης Τριάντη και η Θέη Κυριακίδου τέλεσαν το γάμο τους στο παρεκκλήσι της Αναλήψεως στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Επακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στο Μακεδονία Παλλάς, με παραδοσιακή Ηπειρώτικη ορχήστρα και Λαϊκό πρόγραμμα με τον Ζαφείρη Μελά.
Τις θερμότερες ευχές μας για βίο ανθόσπαρτο , να ζήσουν ευτυχισμένοι με υγεία πρόοδο, επιτυχίες και αγάπη.
------------------------------------------------.......................................................................
Το Σάββατο 29 Μάη 2010 τέλεσαν το γάμο τους η Αγγελική Γ. Τριάντη και ο Λάζαρος Κ. Κιοπεκτζής στο πανέμορφο εκκλησάκι Άγιος Νικόλαος (Ιεράς Μονής Πεντέλης) στην Αθήνα. Το ζεύγος ευλόγησε ο Πάτερ Τιμόθεος Κηλίφης και ο ιερέας του χωριού μας Πέτρος Παπανικολάου.

Επακολούθησε δεξίωση στο πολυχώρο Λώλου στα Μεσόγεια με γλέντι μέχρι πρωίας με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη κομπανία "Λαλητάδες".

Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι με αγάπη και πολλούς απογόνους.
----------------------------------------------------------------------------
Την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 τέλεσαν το γάμο τους στη Θεσαλονίκη ο Παύλος Στεφανίδης του Χρυσόστομου και της Σοφίας και η Μαρία κόρη του χωριανού μας Λάζαρου Κολιοφώτη. Το μυστήριο έγινε στον Ιερό Ναό Αγ.Παρασκευής στη Μενεμένη και επακολούθησε γλέντι στο κέντρο Αυλαία στον Εύοσμο.
Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι με υγεία , αγάπη και καλούς απογόνους.
----------------------------------------------------------------------------
Το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 τέλεσαν το γάμο τους ο Βασίλης Κωνσταντίνου Τριάντης με την Ιωάννα Ελευθερίου Βαρβιτσιώτη στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα.

Η γαμήλια δεξίωση έγινε στο κέντρο ΛΕΩΝΙΔΑΣ στη Βαρυμπόμπη. Γλέντι έγινε επίσης και στο Καναλάκι την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010.
Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι με αγάπη και πολλούς απογόνους.
----------------------------------------------------------------------------
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 6μμ στον Ιερό Ναό του χωριού μας, Γενεσίου Υπεραγίας Θεοτόκου, τελούν τους γάμους των :
Η Κωνσταντίνα του Γιώργου και της Παρασκευής Κολιοφώτη και
Ο Γεώργιος του Χρήστου και της Αγγελικής Μάργαρη

Κουμπάροι τους ο Δημήτρης και η Ελένη Δουβλέκα

Τους ευχόμαστε, καλά στέφανα και να ζήσουν ευτυχισμένοι με αγάπη πρόοδο και πολλούς απογόνους.
----------------------------------------------------------------------------
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 7 μμ στον Ιερό Ναό του χωριού μας, Γενεσίου Υπεραγίας Θεοτόκου, τελούν τους γάμους των:
Η Βασιλική του Λάμπρου και της Μαριάνθης Ζαμπίθα και
Ο Θεόδωρος του Γεωργίου και της Ελισάβετ Κατωμέρη

Κουμπάρος τους ο Γιώργος Χρυσοβέργης.

Τους ευχόμαστε , καλά στέφανα και να ζήσουν ευτυχισμένοι με αγάπη πρόοδο και πολλούς απογόνους.
.........................................................................................................................................................
Σημείωση. Η φετινή χρονιά φαίνεται ότι ήταν των κοριτσιών της Σκαφιδωτής, άντε και στα αγόρια.
----------------------------------------------------------------------------
Επίσης είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε στο γάμο της Σοφίας Παπανικολάου και του Δημήτρη Μάρκου και το χαρήκαμε από βάθους καρδιάς. Παραδοσιακός γάμος , η πεντάμορφη νύφη πεζή από το σπίτι της έως την εκκλησία, συνοδευόμενη από συγγενείς και φίλους με παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα, ο γαμπρός όλο αγωνία να την περιμένει. Μεγάλη χαρά και συγκίνηση των γονιών δίπλα στα παιδιά τους κατά την τέλεση του Μυστηρίου αλλά ιδιαίτερα , φαντάζομαι, του πατέρα και παπά Πέτρου. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στο ΠΑΝΘΕΟΝ μέχρι πρωίας.
Να ζήσουν ευτυχισμένα τα παιδιά με υγεία πρόοδο και πολλούς απογόνους.

-Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Η Σοφία, κόρη του παπά του χωριού μας, Πέτρου Παπανικολάου και της Χρυσούλας και ο Δημήτρης Μάρκου του Λάζαρου και της Λαμπρινής, από τη Νάρκισσο θα τελέσουν το γάμο τους στο Καναλάκι. Τους ευχόμαστε: η ώρα η καλή , Καλά Στέφανα , να ζήσουν ευτυχισμένοι με αγάπη , πρόοδο και καλούς απογόνους. Οι γονείς να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν.
...............................................................................................................................................................
- Η Παρασκευή του Σταύρου Ευθυμίου και της Ελένης Σπ. Τριάντη
και ο Κώστας Γεωργίου Μελετίδης τέλεσαν το γάμο τους το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 στην Πρέβεζα.
...........................................................................................................................................................
- Η Παναγιώτα του Θωμά Τριάντη και της Γιαννούλας
και ο Κώστας Μιχ. Παππάς τέλεσαν το γάμο τους την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009 στα Γιάννενα.
............................................................................................................................................................
- Το Σάββατο 20 Ιουνίου η Χαρούλα κόρη του Δημητρίου (Τάκη ) Περ. Τριάντη και ο Χρήστος Κοτσίδης του Αθανασίου, που ζουν στη Γερμανία , τέλεσαν το Θρησκευτικό γάμο τους στην Κομοτινή.( ιδιαίτερη πατρίδα του Χρήστου)

Μετά το μυστήριο του γάμου βάφτισαν και την κορούλα τους ΑΘΗΝΑ. Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι με υγεία και προκοπή και να χαρούν την νεοφώτιστη όπως επιθυμούν.

Ευχόμαστε στα νιόπαντρα ζευγάρια ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ. Και στους γονείς τους ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ
----------------------------------------------------------------------------

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Την Κυριακή 23 Αυγούστου ο Πέτρος Χαρ. Τριάντης και η σύζυγος του Μαρία βάφτισαν στην εκκλησία του χωριού μας την κορούλα τους, που ονομάστηκε Χριστίνα

Καλορίζικη να ζήσει ευτυχισμένη με υγεία και πρόοδο και οι γονείς της να την καμαρώσουν και νυφούλα.
----------------------------------------------------------------------------


ΠΕΝΘΗ-ΚΗΔΕΙΕΣ

 Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, απεβίωσε η Ελευθερία Πέτρου Τριάντη, πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών.
Γεννήθηκε και έζησε όλα τα χρόνια στην Άνω Σκαφιδωτή. Παντρεύτηκε με έρωτα τον συγχωριανό της Πέτρο Τριάντη, αφού ''κλέφτηκαν΄΄μια μέρα που συναντήθηκαν στο μαγευτικό Βόκαμπο.
Απέκτησαν παιδιά εγγόνια και δισέγγονα και ο μπάρμπα Πέτρος την πήρε τώρα ΄΄πάλι΄΄ κοντά του στην αιώνια ζωή. Η κηδεία της έγινε σήμερα 28 /12/12 στην εκκλησία του χωριού μας.
Ο Θεός να τη συγχωρέσει και να αναπαύσει την ψυχή της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της
 ................................................................................................................................
Απεβίωσε την 30 Δεκεμβρίου 2009 σε ηλικία 90 χρονών , ο συντοπίτης μας Λάζαρος Κολιοφώτης (Λάζαρο Κίτσιος). Η κηδεία του έγινε την επομένη στο χωριό μας .
Γεννήθηκε και έζησε όλα του τα χρόνια στη Σκαφιδωτή, παντρεύτηκε τη Βαγγελή Γ. Κολιοφώτη με την οποία απέκτησαν 2 αγόρια ( τον Χριστόφορο και το Γιώργο) και μια κόρη την Παγώνα.

΄Ηταν ο άρχοντας του Φλιόρι και μέχρι πριν λίγα χρόνια ανέβαινε με μια ανάσα το βουνό για να
μαζέψει τα ζώα του και να αγναντέψει το Σούλι και τον κάμπο Φαναρίου.
Θερμά συλλυπητήρια στη Βαγγελή και όλη την οικογένεια και να πάρουν τα χρόνια του με υγεία.
----------------------------------------------------------------------------


Τη Παρασκευή 9 Απριλίου 2010 απεβίωσε ξαφνικά η Λαμπρινή Ν. Τριάντη σύζυγος Ελευθερίου Γκιομάση σε ηλικία 69 ετών . Η κηδεία της έγινε στο Βουβοπόταμο όπου έμενε. Αιωνία η μνήμη της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.
................................................................................................................................................................
Τη Κυριακή 11 Απριλίου 2010 απεβίωσε ,μετά από μακροχρόνια μάχη, ο Παναγιώτης Αθ. Βλάχος σε ηλικία 78 ετών. Η κηδεία του έγινε στις 12/4/2010 στο Καναλάκι όπου έμενε τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του . Αιωνία η μνήμη του , ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
...........................................................................................................................................................
Την 24 Ιουλίου απεβίωσε στην Αθήνα ,όπου έμενε τα τελευταία χρόνια , η συγχωριανή μας Ελένη (Λένω) σύζυγος Χριστόφορου Τριάντη .Γεννήθηκε στην Άνω Ράχη πριν 90 χρόνια( το γένος Σιούτα),παντρεύτηκε με το χωριανό μας Χριστόφορο Τριάντη και απέκτησαν μια κόρη τη Στυλιανή. Μετά το θάνατο του άντρα της έμενε κοντά στην κόρη της ,το γαμπρό της Αθανάσιο Δρίβα και την εγγονή της Βασιλική στην Αθήνα. Η κηδεία της έγινε στο χωριό μας, κοντά στον συντροφό της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.