Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2011

Θύμα ληστείας 89 χρονη γιαγιά

Θύμα ληστείας έπεσε , τα μεσάνυχτα περίπου της  5ης προς 6η Αυγούστου, στην Άνω Σκαφιδωτή  η γερόντισα  Αντιγόνη  Σουλάκη .
  Η 89χρονη, μητέρα  8 παιδιών και γιαγιά  18 εγγονιών  , μεταξύ των οποίων και η ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου καθώς και 18 δισέγγονων,  επιμένει να ζεί στο σπίτι που έζησε με τον άντρα της Σωτήρη και μεγάλωσε  με μεγάλους κόπους  και θυσίες  τα παιδιά της.
Καλοσυνάτη και πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα της ,  περιμένει  με ανοιχτή την αγκαλιά της, παιδιά- εγγόνια – δισέγγονα , φίλους και γνωστούς  να τους περιποιηθεί , ιδιαίτερα δε του ΣΩΤΉΡΟΣ , μέρα γιορτής για το σπίτι γιατί γιόρταζε ο μακαρίτης ο άντρας της και γιορτάζουν τώρα τα εγγόνια της.
Δυστυχώς όμως τα μεσάνυχτα  της περασμένης Παρασκευής , αυτή και η κυρία που την φροντίζει, είχαν μια  τρομακτική εμπειρία από την επίσκεψη δύο νεαρών , ηλικίας 20- 25 ετών οι οποίοι με την απειλή μαχαιριών αρχικά  και φραστικών απειλών  τις έδεσαν  , τις φίμωσαν και  έκαναν το σπίτι  άνω κάτω  ψάχνοντας για χρήματα και τιμαλφή. Στη συνέχεια τις απείλησαν με το κυνηγητικό όπλο που βρήκαν στο σπίτι για να τους πουν που έχουν κρυμμένα τα χρήματα
Οι δράστες απεχώρησαν αφού τους πήραν τα δαχτυλίδια, ρολόγια, κινητό τηλέφωνο, λίγα χρήματα και το κυνηγητικό  όπλο του γιού της . Η γιαγιά κατάφερε να λυθεί  περί την 4η πρωινή  και ειδοποίησε τα παιδιά της. Της έμελε στα βαθειά γεράματα να ζήσει την εμπειρία αυτή. Σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε μαζί της μας είπε ότι δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από τη λαχτάρα που έπαθε και να βοηθήσει ο Θεός να μην το πάθει άλλος άνθρωπος.
Του θέματος επελήφθη η Ασφάλεια Πρεβέζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου