Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2012

εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων, σε όλη την χώρα.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Λάρισας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων ατόμων, δύο ανδρών ηλικίας 58 και 67 ετών, καθώς και δύο γυναικών 48 και 19 ετών. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πρεβέζης, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς και συγγενικά πρόσωπα ιερέων, σε όλη την χώρα και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.

Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες ιερείς ή συγγενείς ιερέων να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

Σημειώνεται ότι, κατάφεραν το τελευταίο δίμηνο, να αποσπάσουν από συγγενείς ιερέων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Αργολίδας το χρηματικό ποσό των 5.971 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν ιερέα και ένα συγγενή ιερέα, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των 8.247 ευρώ. Ο 58χρονος, είχε συλληφθεί και τον Απρίλιο φέτος από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας για παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα σταλεί στον εισαγγελέα Πρέβεζας.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση συνεχίζονται προκειμένου εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
πηγή:Nooz.gr


Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2012

Το Αλτσχάιμερ βρήκε το μάστορά του!

Η νόσος Αλτσχάιμερ θεωρείται η νόσος η οποία σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και υπολογίζεται ότι τώρα επηρεάζει γύρω στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ το 2050 εκτιμήσεις δείχνουν ότι από τη νόσο Αλτσχάιμερ θα πάσχουν περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή μετά από περίπου 4 δεκαετίες από σήμερα η νόσος Αλτσχάιμερ προβλέπεται ότι θα υπερτριπλασιαστεί!
Όμως πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Ελληνικό τσάι που προέρχεται από βότανα του βουνού έχει την ικανότητα, εφόσον ο ασθενής πίνει σε καθημερινή βάση από αυτό το τσάι για αρκετούς μήνες, να μειώνει αισθητά τις επιπτώσεις του Αλτσχάιμερ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία! Έτσι πλέον το Ελληνικό τσάι του βουνού γίνεται ανάρπαστο σταδιακά και ζητιέται από όλο τον κόσμο εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων του!
Το Αλτσχάιμερ βρήκε το μάστορά του!
Πηγή:http://www.ecotimes.gr
Υ.Γ Φύεται και στο  βουνό Πλούτων του χωριού μας και ιδιαίτερα στην βουνοκοκυφή Φλιόρι.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012

Προτάσεις Συνεργασίας Περιφερειών Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας



Θερμή υποδοχή των προτάσεων για συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Στράτος Ιωάννου: «Το μέλλον βρίσκεται στη διασύνδεση μεταξύ των περιφερειών και στη συνεργασία»
            Τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και πολιτισμού, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών και την εξωστρέφεια των δύο περιοχών εντός και εκτός των συνόρων αποφάσισαν οι διοικήσεις των δύο Περιφερειών κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη πρωτοβουλία πανελλαδικά, που έχει ως στόχο την προώθηση της διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.
            Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης, κηρύσσοντας την έναρξη της σύσκεψης δήλωσε: «Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε με κάθε μέσο τέτοιου είδους συνεργασίες. Η Εγνατία Οδός αποτελεί το κοινό σημείο μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Ηπείρου, ένα σημείο που θα μας επιτρέψει να αλληλοβοηθηθούμε και να αναπτύξουμε δράσεις εξωστρέφειας στα κρίσιμα ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής και ανταγωνιστικότητας, με άξονες τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό», τόνισε Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου, με την πρωτοβουλία της οποίας οργανώθηκε η σημερινή σύσκεψη και αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρά την έλλειψη πόρων, προκειμένου να αναδείξει το τουριστικό πρόσωπο των επτά περιφερειακών ενοτήτων διεθνώς.
            Η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για συνεργασία πάνω στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου έτυχε ιδιαιτέρως θερμής υποδοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα τουρισμού Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη φιλοξενία και τη διάθεση συνεργασίας και, ακολούθως, παρουσίασε τους βασικούς άξονες κοινής ανάπτυξης και των δύο Περιφερειών.
            «Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μας ενώνουν, αλλά θα ήθελα να σταθώ σε τρία από αυτά: α) Ηπειρώτες και Μακεδόνες μοιραζόμαστε μία κοινή κουλτούρα φιλοξενίας β) οι περιφέρειές μας διακρίνονται από εξαιρετικής ομορφιάς φυσικά τοπία και πλούσια πολιτισμική κληρονομιά. γ) Το τρίτο στοιχείο που μας ενώνει έχει να κάνει με τις υποδομές, αλλά και με τις δυνατότητες αμοιβαίας αξιοποίησής τους.
Για την Ήπειρο, η λειτουργία της Εγνατίας Οδού ανοίγει ένα ζωτικό δίαυλο επικοινωνίας ιδιαιτέρως προς τη βόρεια πλευρά της Ελλάδος ανάμεσα στις περιφέρειες μας και τους πολίτες.
Τώρα, πλέον, αμοιβαία, οι Ηπειρώτες μπορούν να έρχονται με ευκολία στη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία και αντιστοίχως οι Θεσσαλονικείς και οι Βορειοελλαδίτες να έρχονται στην Ήπειρο. Ο οδικός αυτός άξονας μπορώ να πω, ότι μας φέρνει πιο κοντά. Η Εγνατία δεν είναι ένα ποτάμι, που ρέει προς μία μόνο κατεύθυνση, αλλά αμφίδρομα.
Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι στρατηγικής σημασίας καθώς μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών από το εξωτερικό επιλέγει το «Μακεδονία» ως σταθμό για τις μετακινήσεις του προς την Ήπειρο και μάλιστα το προτιμά από αυτό της Αθήνας. Δεχόμαστε σημαντικό αριθμό πτήσεων charter από το εξωτερικό στο διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου στην Πρέβεζα, ενώ το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων εξυπηρετεί τις εθνικές πτήσεις.
            Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αποτελεί την μεγάλη πύλη εισόδου από την Ιταλία, τόσο για το εμπόριο όσο και για τον τουρισμό, ενώ αντιστοίχως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία στην ακτοπλοΐα και το εμπόριο.     Προετοιμαζόμαστε για το τουριστικό ρεύμα που θα δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση,  εντός της επόμενης επταετίας,  του Δυτικού Άξονα των Βαλκανίων και με την απελευθέρωση της βίζας για τους  Τούρκους. Η ολοκλήρωση του άξονα θα μας φέρει πιο κοντά με την Αλβανία-Μαυροβούνιο-Κροατία-Σλοβενία και γενικότερα με την Βόρεια Ευρώπη. Ενώ η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού θα μας δώσει εύκολη πρόσβαση προς την Αθήνα και  την Πελοπόννησο .
 Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίες θα  μπορούσαν να αποφέρουν πολλά αμοιβαία οφέλη.
Η λέξη κλειδί πρέπει να είναι «διασύνδεση - δίκτυο».
            Μέσα από τη σύσκεψη συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η Συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου-Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Τουρισμό στα ακόλουθα σημεία:       
            Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει στην Ήπειρο όπου πλέον θα συζητηθούν σε όλες τους τις λεπτομέρειες και θα εξειδικευτούν οι κοινές δράσεις, που θα αναληφθούν τόσο στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας:
 · Συνεργασία για κοινές δράσεις τουριστικής προβολής των Περιφερειών.
· Κοινή συμμετοχή των Περιφερειών σε επιλεγμένες εκθέσεις  για να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας.
· Συνεργασία για την από κοινού έκδοση εντύπων και συνεργασία στο διαδίκτυο.
· Συνεργασία στον τομέα των Σχολικών εκδρομών, ώστε να κατευθύνονται από την  Ήπειρο στη Κεντρική Μακεδονία και από την Κεντρική Μακεδονία στην Ήπειρο.
· Συνεργασία στις Εκδρομές για επιβάτες κρουαζιεροπλοίων τόσο από Ήπειρο προς Κεντρική Μακεδονία, όσο και από Θεσσαλονίκη προς Ήπειρο.
· Διοργάνωση κοινών Κέντρων πληροφόρησης ταξιδιωτών στους σταθμούς συνόρων, αεροδρόμια, λιμάνια και διόδια.
           Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την επίτευξη της συμφωνίας «Πιστεύω ότι θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα μέσα από τη συνεργασία. Είναι γεγονός ότι ως τώρα οι δήμοι και οι νομαρχίες είχαν περιχαρακωθεί στο να κάνει ο καθένας τη δική του εκστρατεία στη διαφήμιση και την προώθηση. Η Περιφέρεια Ηπείρου δείχνει έμπρακτα εξωστρέφεια. Το μέλλον βρίσκεται στη διασύνδεση μεταξύ των περιφερειών. Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν πολλά κοινά πάνω στα οποία μπορούν να οικοδομήσουν μια σχέση συνεργασίας πάνω στον τουρισμό.»
            .

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2012

Οι 13 λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές




 Διαβάσαμε στο ΕΘΝΟΣ.gr της 17-9-2012 και το μεταφέρουμε
Ακριβή παραμένει η Ελλάδα σε βασικά αγαθά, παρά την ύφεση, την πτώση των εισοδημάτων και την ανεργία, παραδέχεται η ΕΣΕΕ...

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι 13 σημαντικότεροι λόγοι που δεν «πέφτουν» οι τιμές στην ελληνική αγορά, παρά την κρίση, είναι οι εξής:
1. Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%).
2. Οι ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών (transfer pricing) οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές αλλά και το κόστος προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα. Οι εν Ελλάδι θυγατρικές εισάγουν προϊόντα με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλίεται μέσω των υψηλών τιμών, στους καταναλωτές.
3. Οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.
4. Οι στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κ.λπ., οι οποίες, εξαιτίας της ιδιομορφίας τους, εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και συμβάλλουν στη διόγκωση των τελικών τιμών π.χ. απαγόρευση συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.
5. Οι πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, π.χ. η δυνατότητα προμήθειας φθηνότερων μεν καυσίμων από το εξωτερικό αλλά υπό την αυστηρή προϋπόθεση της ύπαρξης δεξαμενών αποθήκευσης που θα προσφέρει απρόσκοπτα καύσιμα για χρονικό διάστημα 60 ημερών.
6. Η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού και λιανικού εμπορίου με μυστικές συμφωνίες με πιο πρόσφατο παράδειγμα το «καρτέλ» στην αγορά κοτόπουλου που εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το καρτέλ στο χονδρεμπόριο των νωπών οπωροκηπευτικών σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
7. Η διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση, σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2011. Ειδικότερα, αναγράφεται χαρακτηριστικά: «γενικότερα ωστόσο, παρατηρείται ότι από τη σύγκριση της προαναφερθείσας μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας το 2011 με την αύξηση του αποπληθωριστή του ΑΕΠ (κατά 1,6%) προκύπτει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην οικονομία συνολικά. Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται και από τις προβλέψεις για τη διετία 2012-2013».
8. Η μεγάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και η αδυναμία πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, με επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη έχουν αυξήσει το κατά μονάδα κόστος καθώς έχουν εκτινάξει και το κόστος των μεταφορών.
9. Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές. Επίσης, η εσφαλμένη επιλογή των ταχέως και βραδέως κινούμενων εμπορευμάτων, οδηγεί σε λάθος υπολογισμό αντικατάστασης (stock replacement) και σωστού ποσοστού κέρδους.
10. Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως, αφενός από την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και αφετέρου από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η παύση των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της χώρας μας (country risk) τις υποχρέωσε στην ουσία να επωμίζονται εξολοκλήρου και τοις μετρητοίς το ήδη αυξημένο κόστος αγοράς πριν την παραλαβή.
11. Η αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν χώρα άτυπες εκπτώσεις και «παζάρια» του υψηλού ΦΠΑ, στο ταμείο πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση διαστρεβλωμένων στοιχείων.
12. Η μονομερής προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά όταν θα ήταν αποτελεσματικότερο να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση της διερεύνησης εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν το κέρδος π.χ. πώς καθορίζεται το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα.
13. Η έλλειψη μελέτης «ελαστικότητας» μείωσης της ζήτησης από τα αρμόδια Υπουργεία και η μη έγκαιρη αξιολόγηση της καταγραφής των επιπτώσεων από τους «σοφούς» της Τρόικας, διαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς σε πολλούς κλάδους του εμπορίου χαμηλότερα από την τιμές του τέλειου ανταγωνισμού, ενώ στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο κοντά στις τιμές μονοπωλίων.
«Όλοι οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο υγιές εμπόριο το περιθώριο κέρδους δεν βρίσκεται στην τιμή λιανικής πώλησης, αλλά στην τιμή αγοράς. Κάποιοι δεν αφήνουν τις ανταγωνιστικές μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να αγοράσουν φθηνά, για να τις αναγκάσουν -με δικαιολογία την κρίση- σε κλείσιμο. Νομίζουν ότι όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού, εμείς οι «κοντοί της αγοράς» θα πνιγούμε πρώτοι, ώστε να μείνουν μόνοι και να ολιγοπωλήσουν την ελληνική αγορά. Κάνουν λάθος!» καταλήγει η ΕΣΕΕ.
Περισσότερα στην έκδοση εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί κτηνοτρόφοι, βασικά αιτήματα των οποίων είναι η χρηματοδότηση για αγορά ζωοτροφών αλλά και η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεών τους.
Οι διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των ζωοτροφών, έχουν οδηγήσει την κτηνοτροφία σε οριακό σημείο.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και τα αποθέματα σιτηρών για ζωοτροφές, γεγονός που έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των τιμών, που δεν αφήνει ανεπηρέαστη την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην Αμερική, που βρίσκεται στην πρώτη θέση εξαγωγής αραβοσίτου, η τιμή του προιόντος διαμορφώθηκε τον Αύγουστο σε 302 δολ. ανά τόνο, έναντι 230 δολ. ανά τόνο το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η τιμή του αραβοσίτου κυμαίνεται στα 26 λεπτά το κιλό από 17-19 λεπτά πέρυσι, ενώ αντίστοιχη είναι και η πορεία στην τιμή του κριθαριού, που έχει φτάσει τα 30 λεπτά το κιλό, από 18 λεπτά πέρυσι.
Πηγή: http://www.attikipress.gr/26681/parastash-diamartyrias-kthnotrofwn