Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2013

Απογραφή Αιγοπροβάτων-Εμβολιασμός και Καταγραφή Ποιμενικών Σκύλων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ενημερώνουμε τους κατόχους αιγοπροβάτων ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013 οι κτηνοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πρέπει να πραγματοποιήσουν την ετήσια απογραφή και να την υποβάλλουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Πρέβεζας ή στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 134167/2011 (Β’ 823), πρέπει να υποβληθούν στην Υπηρεσία φωτοτυπία τόσο του νέου μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων όσο και του παλαιού τύπου μητρώου.
Συνεπώς, όσοι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων δεν έχουν ήδη προμηθευτεί το νέο «Μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων», το οποίο είναι υποχρεωτικό, καλούνται να προσέλθουν ΆΜΕΣΑ στο Αγροτικό Κτηνιατρείο στο οποίο ανήκουν , για να το παραλάβουν.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Κτηνιατρικής Πρέβεζας, στα πλαίσια του προγράμματος ελέγχου του Μελιταίου Πυρετού των αιγοπροβάτων, έχει ξεκινήσει την εφαρμογή εμβολιασμού στα αμνοερίφια, που διατηρούνται στις εκτροφές για αναπαραγωγή. Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι, που έχουν αμνοερίφια ηλικίας μεταξύ 3 και 6 μηνών, να επικοινωνήσουν με το αγροτικό κτηνιατρείο στο οποίο ανήκουν και να δηλώσουν τον αριθμό των ζώων, που κατέχουν.
            Απαραίτητη προϋπόθεση για τον εμβολιασμό των αμνοεριφίων είναι η ταυτοποίησή τους, που πραγματοποιείται με την τοποθέτηση από τον κτηνοτρόφο του απλού ενωτίου στο αριστερό αυτί του ζώου. Περισσότερες διευκρινήσεις θα δίνονται από τα αρμόδια αγροτικά κτηνιατρεία της Π.Ε. Πρέβεζας.
            Η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι υποχρεωτική και δεν θα χορηγείται βεβαίωση για την παράδοση γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες και τα τυροκομεία σε όσους δεν μετέχουν σ’αυτό.
            Τέλος, με δεδομένο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λύσσας τόσο σε σκύλους , όσο και σε κόκκινες αλεπούδες, πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά με αντιλυσσικό εμβόλιο και να καταγραφούν όλοι οι ποιμενικοί σκύλοι. Ο εμβολιασμός αποδεικνύεται από το βιβλιάριο εμβολιασμών και υγείας των σκύλων και φέρει την υπογραφή και σφραγίδα του κτηνιάτρου που πραγματοποίησε τον εμβολιασμό.  Κατά την υποβολή της ετήσιας απογραφής στην υπηρεσία, οι κτηνοτρόφοι που κατέχουν ποιμενικούς σκύλους θα πρέπει να προσκομίζουν και το βιβλιάριο εμβολιασμού των σκύλων τους, ώστε να γίνει ταυτόχρονα και η καταγραφή τους.


       Ε.Π.
                                                                                                       - Ο -
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ




                                                                                        ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου