Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στην Άνω Σκαφιδωτή

Πέμπτη 14 Μαϊου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο (πρώην Δημοτικό σχολείο) του χωριού μας , με πρωτοβουλία του προέδρου κ.Αρ. Τριάντη με την ευκαιρία της εκτέλεσης έργου ανάπλασης της πλατείας ,παρατέθηκε γεύμα εργασίας που παραβρέθηκαν , ο Αντιπεριφερειάρχης κ Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος κ. Αντ.Νάστας, ο πρώην Δήμαρχος κ Αθ.Λιόλιος ,φίλοι και κάτοικοι του χωριού.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του χωριού,αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό και η ορεινή ζώνη του Δήμου μας, ευχαριστώντας τον πρώην Δήμαρχο κ Λιόλιο Αθ. και τον νυν δήμαρχο κ Νάστα Αντ. για τη βοήθειά τους στο εκτελούμενο έργο καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Στράτο Ιωάννου για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη όλου το Νομού και της Ηπείρου με την ένταξη έργων σε διάφορα  αναπτυξιακά προγράμματα.
Ο κ Νάστας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ύδρευσης του χωριού που γίνεται από το Σκεπαστό και την ανάγκη να βρεθεί οικονομικότερη λύση με γεώτρηση στο χωριό που με την υπάρχουσα υποδομή και χωρίς αντλιοστάσια  να λυθεί το πρόβλημα για την Άνω και Κάτω Σκαφιδωτή.
Ακολούθησε συζήτηση επί θεμάτων όπως : Αξιοποίηση ορεινής ζώνης Δήμου Πάργας,Σύνδεση Σκάλας Τζαβέλαινας- Τσεκούρι- Άνω Σκαφιδωτή-Τρίκαστρο- Πύλες Άδη, Αξιοποίηση Ιστορικών διαδρομών/μονοπατιών ΣΟΥΛΙ- ΖΑΛΟΓΓΟ και Νεκρομαντείο - Νάρκισσος- Κάτω Σκαφιδωτή-Βοκαμπος- Τρικαστρο-Πύλες Άδη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την όλη εκδήλωση, την έκθεση των προβλημάτων και την ήρεμη συζήτηση , τονίζοντας ότι στόχος του είναι η ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού με την ιεράρχηση έργων ,με κονδύλια των διαφόρων Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων,με την εκπόνηση και προώθηση μελετών. Προσθέτοντας ότι όλες οι προτάσεις που συζητήθηκαν θα αξιολογηθούν και ιεραρχηθούν,προτρέποντας να συνεχιστεί το καλό πνεύμα συνεργασίας που διαπίστωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου