Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

Οι παραλίες και οι αιγιαλοί της χώρας είναι κοινόχρηστα πράγματα

Ο  Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης τηςΠεριφέρειας Ηπείρου με το υπ αριθ 57665/4477της 28-06-14 έγγραφο προς τους παράκτιους Δήμους Ηπείρου και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ενημερώνει ότι:                                                                
     «Σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί της χώρας είναι κοινόχρηστα πράγματα και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους.
     Κάθε χρόνο, το Υπουργείο Οικονομικών, παραχωρεί υπό όρους το δικαίωμα της απλής χρήσης αυτών στους δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους τις μισθώνουν έναντι τιμήματος, σε ιδιώτες.
     Ιδιωτικές παραλίες δεν υπάρχουν και κάθε περίφραξή τους απαγορεύεται, όπως απαγορεύεται επίσης και η μίσθωση όλης της παραλίας για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται μισθωτές.
     Συγκεκριμένα η μέγιστη παραχωρούμενη έκταση από τους Δήμους, δεν πρέπει να ξεπερνά το 50% της επιφάνειας, θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από τη θάλασσα, ανάμεσά τους δε πρέπει να διατηρούν ελεύθερη ζώνη τουλάχιστον 100 μέτρων.
     Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καθώς και οι κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού.»
Ας το έχουμε υπόψη μας, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και καλά μπάνια στις όμορφες παραλίες της περιοχής μας

                                 

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή