Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2016

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σήμερα

             Πρώτη (1η) Οκτωβρίου  σήμερα και γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να ευαισθητοποιήσει και να επισημάνει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας αλλά και ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους.
            Στόχος του εορτασμού της ημέρας των ηλικιωμένων είναι η αναγνώριση της συμβολής των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, μέσα από εθελοντικές ενέργειες, μεταδίδοντας εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά τους.
          Σήμερα δυστυχώς στη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης η Τρίτη Ηλικία πλήττεται περισσότερο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να αδυνατούν να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους με αξιοπρέπεια, αυτονομία και με μια καλή ποιότητα ζωής.

           Με την ευκαιρία του εορτασμού ας θυμηθούμε όλοι μας τα περήφανα γηρατειά και να τους χαρίσουμε λίγο χρόνο, να γευματίσουμε μαζί τους, να τους προσφέρουμε ένα δωράκι μαζί με ένα τρυφερό φιλάκι  ή να τους τηλεφωνήσουμε αν είμαστε μακριά τους. 
               ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου