Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ



Αντί Επιταφίου λόγου      (Γράφει ο Αντρέας Τριάντης)

Ύστερα από 43 χρόνια εντελώς συμπτωματικά ένας Κύπριος βοσκός εντόπισε τα οστά του φονευθέντος στις 14 Αυγούστου 1974 από τα πολυπληθή Τουρκικά στρατεύματα στη Λευκωσία, όπου υπερασπιζόταν με αυταπάρνηση το Κυπριακό έδαφος, γιατί το ένιωθε Ελληνικό, ξάδερφου, συμμαθητή, συγχωριανού, φίλου και συγκατοίκου κατά τις Γυμνασιακές μας σπουδές Βασίλη Τριάντη του Αντωνίου.  

Αυτά εισέβαλαν στη Μεγαλόνησο παράνομα και αντίθετα με κάθε έννοια του διεθνούς Δικαίου και της ηθικής! 

Τα ιερά οστά του ήρωά μας και άλλων 15 αδικοχαμένων Ελλαδιτών αξιωματικών και στρατιωτών που υπηρετούσαν στην ΕΛΔΥΚ, ύστερα από τιμητική τελετή που έγινε στη Λευκωσία παρουσία του Κύπριου προέδρου κ. Αναστασιάδη και του Έλληνα υπουργού Άμυνας κ. Π. Καμμένου, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα  

Σήμερα Κυριακή 28-5-2017, αφού έγινε τρισάγιο στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καναλλάκι ,παρουσία των συγγενών των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου ενταφιάστηκαν στο κοιμητήριο της κωμόπολης στον τάφο των γονιών του, οι οποίοι πέθαναν με τον καημό για την απώλειά του και τις ελάχιστες ελπίδες που έτρεφε στην ψυχή τους το ότι είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος.

 Από σήμερα βρίσκεται μαζί τους και νιώθει τη θέρμη της γονεϊκής αγκαλιάς και τη φιλοξενία της πατρικής γης που τον γέννησε και τον έθρεψε μέχρι τα 21 του χρόνια!!! 

Δε θα ξεχάσω τις στιγμές που ζήσαμε με τον ξάδερφό του τον Κώστα του Πέτρου Τριάντη, τις πλάκες που κάναμε και τις παιδικές και εφηβικές συντροφιές μας!!! Δε θα ξεχάσω που μαζί του και με τον Κώστα του Γιώργου Χρ. Κολιοφώτη αφού περάσαμε αξέχαστες μέρες και νύχτες την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 1972, ήρθαμε, λίγο πριν καταταγεί στο στρατό, στην Κόρινθο για εργασία και οι δυο τους εργάστηκαν στις εγκαταστάσεις της Μότορ Όιλ λίγο πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της κι εγώ σε ξενοδοχεία της περιοχής!!! 

Ήταν καλό και σεμνό παιδί!!! Ήταν ένας φέρελπις νέος που δεν πρόλαβε να ζήσει και να απολαύσει τις χαρές της εφήμερης αυτής ζωής!!! Ήταν το στερνοπούλι μιας πολύ καλής οικογένειας, της οικογένειας του μπάρμπα Αντώνη Τριάντη και της θεία - Αλέξως, που όλοι τους τον υπεραγαπούσαν!!! Όμως η μοίρα το θέλησε να βρεθεί στις μυλόπετρες μεγάλων συμφερόντων που εποφθαλμιούσαν τη μαρτυρική Κύπρο και πάνω στον ανθό της νιότης του ένα αδίστακτο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής του!!! 

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που από σήμερα σκεπάζει τα σεπτά κόκκαλά του! 

" Είναι γλυκύς ο θάνατος μόνον όταν κοιμώμεθα εις την πατρίδα " όπως μας λέει ο Ανδρέας Κάλβος. Φίλε Βασίλη, όσοι σε γνωρίσαμε, θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!

Σημείωση διαχειριστού blog: Η Άνω Σκαφιδωτή στο μνημείο Ηρώων του χωριού έχει αναγράψει το ονομά του από τον Αύγουστο του 2016.

Μπορείτε να δείτε συγκλονιστικές μαρτυρίες....

στο http://www.pamepreveza.gr/AllArticles/eldyk-kanallaki-martyries-poy-sygklonizoyn-dyo-ipeirotes-iroes-sympolemistes-toy-v-trianti-perigrafoyn-me-kathe-leptomereia-ta-teleytaia-lepta 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου