Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2012

Δεύτερη παράταση ως 30 Μαρτίου για τη βιολογική γεωργία

 Αναδημοσίευση από: http://www.agronews.gr

Αλεξανδρής Πέτρος|  12/03/2012 - 10:36 πμ
Νέα παράταση μέχρι και τις 30 Μαρτίου δίνει η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» (νέες εντάξεις) του μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013.
Η δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» έχει προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ και η προκήρυξη που «τρέχει» αφορά νέους δικαιούχους πενταετίας.Η δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» έχει προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ και η προκήρυξη που «τρέχει» αφορά νέους δικαιούχους πενταετίας.
Η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έδινε παράταση ως τις 12 Μαρτίου στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας. Σύμφωνα, όμως, με τη νέα απόφαση σε ό,τι αφορά την αριθ. 74/4119/13.01.2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» αποφασίζεται νέα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης από 12.03.2012 σε 30.03.2012.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ισχύουν τα εξής:

4. Τόπος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία»,
υποβάλλουν στους παρακάτω φορείς:
στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας
ή
στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της αιρετής Περιφέρειας κατά περίπτωση
ή
στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)
ή
στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ),
αίτηση ενίσχυσης, πλήρως συμπληρωμένη. Οι αιτούντες μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το μηχανογραφικό σύστημα.
Η κάθε αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται σε ένα μόνο φορέα, ανεξάρτητα αν η εκμετάλλευση βρίσκεται σε περισσότερες από μία
Περιφέρειες ή Περιφερειακές Ενότητες. Σε αυτή την περίπτωση, η αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται στον τόπο υποβολής της Αίτησης
Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ).
Οι αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται στα οικεία ΚΕΠΠΥΕΛ και στις οικείες ΕΑΣ, μετά και την καταχώρησή τους στο μηχανογραφικό σύστημα, διαβιβάζονται εντός 10 εργασίμων ημερών από την κατάθεσή τους, στους αρμόδιους φορείς υλοποίησης, με ευθύνη των ΚΕΠΠΥΕΛ ή των ΕΑΣ.
6. Δικαιούχοι - Κριτήρια Ένταξης
Α. Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης 1.1 μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:
α. επαγγελματίες αγρότες
β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
αα. Είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
ββ. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.
Ο έλεγχος των προϋποθέσεων για την εγγραφή στο ΜΑΑΕ γίνεται μηχανογραφικά.
Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, όσοι έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 080294/17.11.2011 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση καθώς και οι ακόλουθες κατηγορίες:
i. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών.
ii. Όσοι έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός.
iii. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα, για δέκα έτη.
iv. Ανήλικα άτομα.
Βρείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα:
Νέα παράταση για τη βιολογική γεωργία.pdf
Προκήρυξη πενταετίας στη βιολογική γεωργία.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου