Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

Αποπεράτωση έργου ‘’ «Βελτίωση- Ασφαλτόστρωση οδού Σκεπαστό – Άνω Σκαφιδωτή»


Μετά από πολλές καθυστερήσεις και παρατάσεις προθεσμιών, περατώνετε  επιτέλους το εντεταγμένο στο Πρόγραμμα ‘’ΠΙΝΔΟΣ’’ έργο της Βελτίωσης- Ασφαλτόστρωσης  της  οδού  Σκεπαστού – Άνω  Σκαφιδωτής.
Το  έτος 2010 από την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης του έργου ‘’ΑΦΟΊ Ν. ΛΑΙΝΑ ΟΕ , περατώθηκε ένα τμήμα  4 χιλιομέτρων περίπου. (Από Παναγία Σκεπαστού μέχρι τη θέση  Παλιόβρυση) και σταμάτησαν τα έργα  λόγω πιστώσεων.
Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αρχές  Απριλίου  του 2011 πιστώθηκε για το πρόγραμμα ‘’ΠΙΝΔΟΣ’’, στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, το ποσό των 737.908,47 Ευρώ , προκειμένου να εξοφληθούν στο σύνολό  τους  οι εργολήπτες για τα έργα που εκτέλεσαν στο πλαίσιο του προγράμματος κατά το έτος 2010.
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε στο γραφείο του περιφερειάρχη Ηπείρου στις 13- 5 - 2011, εγκρίθηκε η  χορήγηση  παράτασης της  προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου της ΠΕ Πρέβεζας ‘’Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση  οδού Σκεπαστό    Άνω Σκαφιδωτή ’’  αναδόχου  εταιρείας   ‘’Αφοί  Ν. ΛΑΙΝΑ ΟΕ’’  μέχρι  την 30- 12- 2011. Και στη συνέχεια με νεώτερη απόφαση δόθηκε παράταση  περαίωσης των εργασιών μέχρι 30  Ιουνίου 2012.
Τα  έργα συνεχίστηκαν  προ διμήνου και ήδη σήμερα άρχισε η ασφαλτόστρωση του υπολοίπου τμήματος μέχρι την Άνω Σκαφιδωτή και θα περατωθεί εντός της προθεσμίας.
Είναι απαραίτητο όμως να γίνουν τα απαιτούμενα έργα   και από την διακλάδωση  μέχρι την Κάτω Σκαφιδωτή , καθώς  και το εσωτερικό δίκτυο και των δύο χωριών που είναι σε κακή κατάσταση.
Πιστεύουμε ότι τόσο η Δημοτική Αρχή ως και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θα βρουν τον τρόπο να εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα τα παραπάνω έργα καθώς και τα λοιπά έργα  ( Σύνδεσης με Κορυφούλα και Τσεκούρι, ιστορικές διαδρομές/μονοπάτια κτλ) προκειμένου να δοθούν κίνητρα  για ανάπτυξη και αξιοποίηση της ορεινής ζώνης του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου