Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2012

Σταματούν οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών στο Δημόσιο

 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ :ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ'' http://www.imerisia.gr

Σταματούν οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών στο Δημόσιο
Να απαγορευθούν οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους, θα επιδιώξει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Μάλιστα, δόθηκε ήδη εντολή στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ώστε να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία την προσεχή εβδομάδα, δηλαδή μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού, ώστε να εξεταστούν οι λεπτομέρειες για τη θεσμοθέτηση των περιορισμών που θα αφορούν στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.
Ο Πρωθυπουργός οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή μετά και το νέο κρούσμα διορισμού συγγενικού προσώπου του α' αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, ο οποίος τοποθέτησε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του την αδελφή του γαμπρού του, ο οποίος επίσης φέρεται να είναι προ ετών μόνιμος υπάλληλος της Βουλής.
Η «φάμπρικα» διορισμών συγγενικών προσώπων εν μέσω κρίσης με... σημαιοφόρο τον κ. Τραγάκη και... παραστάτες, μεταξύ άλλων, τον Β. Πολύδωρα, τον Φ. Πετσάλνικο αλλά και άλλους που κατά καιρούς φρόντισαν πρώτα απ' όλα να μπαίνουν στο ευρύτερο σπιτικό τους όσο περισσότεροι μισθοί από τον κρατικό κορβανά, προκάλεσε σάλο εντός και εκτός Βουλής.
Η υπόθεση Τραγάκη
Ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος είναι πλέον από τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς με άνω των 30 ετών θητεία στη Βουλή, τον Αύγουστο του 2004 διόρισε ως μετακλητή υπάλληλο την κόρη του Αργυρώ (εργαζόταν στο γραφείο του από το 1992), η οποία στη συνέχεια με τις ευνοϊκές διατάξεις Σιούφα μονιμοποιήθηκε.
Σύμφωνα με κύκλους του α' αντιπροέδρου της Βουλής, ο γιος του δεν διορίστηκε ποτέ στο Κοινοβούλιο, κάτι που δεν ισχύει και για τη σύζυγό του, Εσμη Κρουστάλη - Τραγάκη, η οποία διορίστηκε με την ιδιότητα του δικηγόρου (έναν δικηγόρο διόρισε το κάθε κόμμα) ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, προκειμένου να επεξεργαστεί το υλικό για την εξεταστική επιτροπή των TOR M1 (πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ήταν ο Γ. Τραγάκης).
Τότε γνωρίστηκε με τον γιο του Γ. Τραγάκη και εν συνεχεία παντρεύτηκαν, ενώ η ίδια μονιμοποιήθηκε επίσης με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις Σιούφα.
Οι διορισμοί Τραγάκη συνεχίζονται με την έκδοση ΦΕΚ 381 με ημερομηνία 7/8/2012, με το οποίο ο Γ. Τραγάκης προχώρησε σε πρόσληψη τεσσάρων μετακλητών υπαλλήλων εκ των οποίων όμως η μία, η Καλλιόπη Λεοντή, είναι συγγενής του Γ. Τραγάκη και συγκεκριμένα αδερφή του γαμπρού του. Κι ο γαμπρός του ωστόσο (σύζυγος της κόρης του) αποκαλύφθηκε ότι έχει τακτοποιηθεί επίσης στη Βουλή.
Ο Αναστάσιος Λεοντής, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσληφθεί στο τέλος της δεκαετίας του 1980 στο Κανάλι του Πειραιά. Από το Κανάλι του Πειραιά αποσπάστηκε το 2004 στο Κανάλι της Βουλής και εν συνεχεία κι εκείνος μονιμοποιήθηκε «πατώντας» στις ευνοϊκές ρυθμίσεις Σιούφα. Εν ολίγοις τακτοποίησε ολόκληρη την οικογένειά του.
Επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τους «συγγενικούς» διορισμούς επιχείρησε αργά χθες το βράδυ ο Γ. Τραγάκης με δήλωσή του, επικαλούμενος την τυπική νομιμότητα, παρακάμποντας ωστόσο αν το νόμιμο είναι και ηθικό.
Ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Διόρισε την κόρη του. Εδωσε μετεκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους
Της περίπτωσης Τραγάκη είχαν προηγηθεί κι άλλα κρούσματα συγγενικού βολέματος όπως αυτό του Β. Πολύδωρα, ο οποίος, μέσα σε 48 ώρες της πραγματικής θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής (μετά τις πρώτες εκλογές, αφού μετά τις επαναληπτικές πρόεδρος του Σώματος τοποθετήθηκε ο Β. Μεϊμαράκης), «πρόλαβε», εκτός του να εγκρίνει στους υπαλλήλους της Βουλής μετεκλογικό επίδομα 1.000 έκαστος, να διορίσει και την κόρη του Μαργαρίτα, ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, που διόρισε μετακλητή υπάλληλο τη μνηστή του ανιψιού του και γιου του εξάδελφού του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.
Κολυμβήθρα του Σιλωάμ φυσικά αποτελεί η ρύθμιση Σιούφα, με την οποία άνοιξαν οι πόρτες της μονιμοποίησης για δεκάδες μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής.
Με βάση τη ρύθμιση μπορούσαν να μονιμοποιηθούν όλοι οι μετακλητοί ή αποσπασμένοι στα γραφεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των πρώην πρωθυπουργών, των αντιπροέδρων, του προέδρου και άλλων υπηρεσιών της Βουλής που προσελήφθησαν μέχρι τις εκλογές του 2009.
Η ρύθμιση
Η ρύθμιση είχε προκαλέσει και τότε σάλο, χαρακτηριζόμενη από πολλούς και ως διακομματικό ρουσφέτι, όμως οι εθνοπατέρες δεν συγκινήθηκαν, με αποτέλεσμα οι μονιμοποιήσεις να συνεχιστούν μέχρι και το 2010.
Ενδεικτικές περιπτώσεις της... χοάνης μόνιμων «συγγενικών» διορισμών μετακλητών υπαλλήλων που άνοιξε ο Δ. Σιούφας αποτελούν οι διορισμοί της κόρης, του κουνιάδου και του γιου του κουμπάρου του ίδιου, η ανιψιά του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Βαΐτση Αποστολάτου, η ανιψιά της Ελσας Παπαδημητρίου, η κόρη του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη καθώς και της κόρης του κ. Πάγκαλου, που στη συνέχεια παραιτήθηκε.



Λίγο χορτάρι για τα πρόβατα φαίνεται ότι αξίζει περισσότερο από μια ανθρώπινη ζωή

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες τη νύχτα στην Οινόη Βοιωτίας. Ένας βοσκός της περιοχής λογομάχησε με έναν μετανάστη από το Πακιστάν που εργάζεται στην περιοχή επίσης ως βοσκός.
Φαίνεται ότι ο άτυχος Πακιστανός μπήκε με τα πρόβατα στα... χωράφια του ντόπιου και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς.
Ο θερμόαιμος Έλληνας είχε όμως μαζί του κυνηγετικό όπλο. Πάνω στη λογομαχία το σήκωσε και δεν δίστασε να τραβήξει τη σκανδάλη. Όπως αποδείχθηκε σημάδεψε στο κεφάλι. Ο άτυχος Πακιστανός έπεσε χτυπημένος από τα σκάγια στο πρόσωπο και το σώμα
Ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
newsit

Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

Παραχώρηση ακινήτων

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ&ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣΠ.Ε ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα 20-8-2012
Δελτίο Τύπου
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την παραχώρηση ακινήτων, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βάσει του Ν. 4061/2012.
Η παραχώρηση εκτάσεων γίνεται ως εξής: 
Α. Κατά χρήση, έναντι τιμήματος, ή δωρεάν για κοινωφελείς σκοπούς σύμφωνα με τα άρθρα 4–11 του Ν. 4061/2012, για δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα, για επενδύσεις, για αναπτυξιακούς σκοπούς, για εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κλπ. Για τις περιπτώσεις αυτές ακολουθείται είτε διαδικασία βάσει βαθμών που συγκεντρώνει κάθε ενδιαφερόμενος σύμφωνα με ομάδες κριτηρίων, είτε η διαδικασία της δημοπρασίας.
Β. Κατά κυριότητα στις παρακάτω περιπτώσεις:
  1. Σε περιπτώσεις μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 22, ενώ για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε αυτό, υποβάλλεται αίτημα εξαγοράς όπως παρακάτω.
  2. Σε περιπτώσεις εξαγοράς ακινήτων για όσους κατέχουν ακίνητα που διαχειρίζεται το Υπ.Α.Α. & Τ. βάσει της διαδικασίας του άρθρου 23, με προθεσμία που λήγει στις 22-9-2012.
  3. Για τμήματα βοσκοτόπων που παραχωρήθηκαν σε κτηνοτρόφους για κτηνοτροφική αποκατάσταση και άλλαξαν χρήση σε γεωργική, μέσω της διαδικασίας εξαγοράς του άρθρου 24, με προθεσμία που λήγει στις 31-12-2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας (Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού & Αναδασμού).  
 

Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2012

Στο Καναλάκι θα στηθεί ο βωμός της 25ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών

  • Αναδημοσίευση από:http://www.atpreveza.gr
Ο Νομός Πρέβεζας και ειδικότερα το Καναλάκι, έδρα του Δήμου Πάργας, θα εχει μία ιδιαίτερη τιμή στις 28 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα καταλήξει η 10η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών ( Π.Ο.Σ.Ε.Α) και θα ανάψει η Φλόγα της Αγάπης-η Φλόγα της ζωής, της 25ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών, σε ειδικά διαμορφωμένο βωμό, που θα στηθεί εκεί. Η φλόγα άναψε την Παρασκευή στο Μαρούσι και ξεκίνησε το ταξίδι της.
Τη δάδα, που σχεδίασαν οι φοιτητές του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές αιμοδότες από τους κατά τόπους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών.
Εκτός των ελληνικών συνόρων η δάδα θα ταξιδέψει στις 22/9 στο Αργυρόκαστρο και στις 23/9 στα Τίρανα.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ», Φαναρίου Δήμου Πάργας, αποδέχτηκε την πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. να διοργανώσει την 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος στην περιοχή του Δήμου Πάργας στο Καναλάκι. Στο τριήμερο 28,29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012, θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις αναφορικά με τη διοργάνωση της Αμφικτιονίας.
Συνδιοργανωτής και συμπαραστάτης της 25ης Αμφικτιονίας είναι ο Δήμος Πάργας και η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας. Η 25η Αμφικτιονία θα τελεστεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Το θέμα της 25ης Αμφικτιονίας είναι: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία» και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει αυτή, για να επιτευχθεί η συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών όλων των βαθμίδων με την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Κυριακή, Αυγούστου 19, 2012

Όργιο διαφθοράς



- Σοκάρουν τα στοιχεία του Άρειου Πάγου για τις απάτες στα ταμεία
- Δεν δήλωσαν ότι ξαναπαντρεύτηκαν και έπαιρναν συντάξεις χηρείας
- Έπαιρνε επίδομα βαριάς αναπηρίας ενώ εργαζόταν σκληρά
Αποκαλυπτικά είναι στοιχεία που προέρχονται από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων και τα οποία δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
- Επιτήδειος έπαιρνε για περισσότερα από 19 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του αποκομίζοντας πάνω από 208.000 ευρώ
- Δύο ανάπηροι έπαιρναν τις σχετικές συντάξεις επί χρόνια ενώ παράλληλα εργάζονταν
- Συνταξιούχοι “ξέχασαν” να δηλώσουν ότι ξαναπαντρευτήκαν ώστε να παίρνουν κανονικά τις συντάξεις χηρείας

Σε εξέλιξη είναι γιγαντιαία εισαγγελική έρευνα σε όλη τη χώρα για να μπει τέλος στο "πάρτι της διαφθοράς" .

Ήδηπερισσότερες από 2.000 υποθέσεις στάλθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εισαγγελικές αρχές με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος στις περιπτώσεις που η ζημιά του κράτους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ "στα σκαριά" βρίσκεται ο εντοπισμός άλλων 2.500 προσώπων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους ή και τρίτων προσώπων.

Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2012

Στον εισαγγελέα οι συντάξεις ''μαϊμού''


Με εντολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, έως αύριο, Παρασκευή 17 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να παραδώσουν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλες τις περιπτώσεις παράνομων συντάξεων. Στο «μικροσκόπιο» αναμένεται να μπουν τουλάχιστον 6.000 ύποπτες περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων και άλλες 1.014 περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν απογράφηκαν το 2011.

Διακοπή 5.000 προνοιακών συντάξεων του Ο.Γ.Α.

Η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) έστειλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρχείο με 1.014 περιπτώσεις μη απογραφέντων συνταξιούχων. Το Ταμείο διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους για την πορεία των ύποπτων συντάξεων. Επίσης, ο Οργανισμός προχώρησε στη διακοπή πληρωμών περίπου 5.000 προνοιακών συντάξεων, ύψους 360 ευρώ, που εισέπρατταν αλλοδαποί οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή.

Ι.Κ.Α.

Στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), κατά τη διάρκεια της απογραφής, 7.500 άτομα δεν προσήλθαν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, με τη διοίκηση του ιδρύματος να κάνει λόγο για 5.000 ύποπτες περιπτώσεις. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι 2.500 άτομα έπαιρναν τη σύνταξη θανόντων δικαιούχων, ενώ μόνο 58 περιπτώσεις έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη.

Ο.Α.Ε.Ε.

Μέχρι αύριο, Παρασκευή, θα έχουν παραδοθεί στον εισαγγελέα και τα στοιχεία που αφορούν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), σύμφωνα με τα οποία στην απογραφή που πραγματοποίησε το Ταμείο το 2010 δεν εμφανίστηκαν 150 δικαιούχοι συντάξεων, ενώ στη Δικαιοσύνη έχουν ήδη παραπεμφθεί 80 υποθέσεις.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι και στις αναπηρικές συντάξεις

Οι έλεγχοι επεκτείνονται σε ακόμα δύο κατηγορίες: στους υγιέστατους ασφαλισμένους που παίρνουν αναπηρική σύνταξη και σε όσους δεν έχουν δηλώσει τα χρήματα που λαμβάνουν από τις συντάξεις στην εφορία. Οι έλεγχοι σε πρώτη φάση γίνονται σε περιοχές με υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων.

Εισοδήματα σε Ε.Τ.Α.Α. και Ο.Α.Ε.Ε.

Σημαντικές φορολογικές παραβάσεις από συνταξιούχους που «ξέχασαν» να δηλώσουν τα εισοδήματά τους στην εφορία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο του Κέντρου Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕ.Π.Υ.Ο.). Εκτιμάται πως το όφελος για τα Ταμεία μπορεί να φθάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) και στον Ο.Α.Ε.Ε. (ΤΕΒΕ) και μέχρι το τέλος του έτους θα επεκταθεί και στο Ι.Κ.Α.. Πάντως, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα υπάρχει καμία παρανόμως χορηγηθείσα σύνταξη.

Δίκες-εξπρές και για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Και οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν προσεχώς στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αφού είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου, το οποίο προβλέπει διαδικασίες για δίκες-εξπρές των επίορκων. Mε τις νέες ρυθμίσεις οι υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο θα περνούν από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί άμεσα δίωξη και θα πηγαίνουν κατευθείαν σε ανακριτική διαδικασία.

Στο στάδιο αυτό θα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και θα πρέπει μέσα σε σύντομο διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, να αποφαίνεται για κάθε υπόθεση.

Στη διάρκεια της διερεύνησης θα μπορεί να διαταχθεί άρση του φορολογικού, τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου καθώς και να ζητηθεί η δέσμευση λογαριασμών.

Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2012

Ομιλία του Δημάρχου Πάργας κ. Αθ. Λιόλιου




 Μεταφέρουμε την ομιλία του Δημάρχου κ. Λιόλιου στη συνεδρίαση της Παράταξης ΄΄ Όραμα Ενεργών Πολιτών ΄΄

            Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 29% επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχα προειδοποιήσει δηλαδή, την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους.
            Εμείς οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Ήδη την τελευταία διετία έχουμε μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 60%, πρωτόγνωρες  γιατί τα δεδομένα της χώρας συγχωνεύσεις στο δήμο μας 92% νομικών προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, όταν ο εθνικός μέσος όρος είναι 80%, δραματικές μειώσεις αιρετών. Μειώσεις οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα άλλο φορέα της κεντρικής Κυβέρνησης.
            Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους έχοντας οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υποχρεώσεων που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτικών και ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους και ευάλωτους.
            Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα ΄΄ βοήθεια στο σπίτι΄΄, το Δημοτικό παντοπωλείο κοινωνικής αλληλεγγύης αναγκαστικά οδηγούνται στο κλείσιμο καθώς επίσης και οι δραστηριότητες του κέντρου πολιτισμού του Δήμου μας και κατ’ επέκταση θα λείψουν από τους συμπολίτες μας που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες με την εφαρμογή των νέων μέτρων.
            Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το μόνο Δημόσιο φορέα που έχει ετοιμότητα, να δρα άμεσα και αποτελεσματικά με ένα πλήθος κοινωνικών υπηρεσιών υπέρ των  πολιτών? Εάν ΝΑΙ, τότε η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί άμεσα ότι οι Δήμοι θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους και γι’ αυτό οφείλει άμεσα να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στους Δήμους.
            Προσωπικά αρνούμαι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να γίνω  συμμέτοχος στην απαξίωση και τον εκφυλισμό όπως άλλωστε και η κοινωνία μας στην συντριπτική της πλειοψηφίας.
            Αγαπητοί συνάδελφοι, οι πολιτικές της Τρόικα και του μνημονίου τις οποίες έχει  υιοθετήσει η κυβέρνηση μας οδηγούν σε αδιέξοδα οικονομικά και σε κατάρρευση των δομών μας.
            Ο Δήμος μας συγκριτικά με τους άλλους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική κατάσταση κι αυτό εξαιτίας των επιλογών μας και της συνετής οικονομικής διαχείρισης.
            Αγαπητοί συνάδελφοι το νοικοκυριό, η διαφάνεια και η νομιμότητα ήρθαν στο επίκεντρο με μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να φύγουν η διαχείριση μας  να έχει νόμιμα χαρακτηριστικά, οι θυσίες των συνδημοτών μας δεν πρέπει να πάνε χαμένες γι’ αυτό επιβάλλεται ένταση των προσπαθειών μας και παραμέτρων εξοικονόμησης και εξορθολογισμό  των δαπανών μας.
            Μπροστά στο αυριανό δίλημμα να  παρακολουθούμε τον τόπο μας να καταστρέφεται και εμείς να παραμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα, απαντώ ότι δεν θα εγκαταλείψω ετούτη εδώ την ώρα τα κοινωνικά χαρακώματα αλλά με νέα δείγματα δράσεων για άλλη μια φορά θα βγάλω το βραχνά της χρεοκοπίας από τα κεφάλια μας μια κατάσταση στην οποία οδηγούν αυτοί που είναι με την Τρόικα χαλβάδες και με τον Λαό τσαμπουκάδες .
            Αγαπητοί συνάδελφοι αυτή την ώρα επιβάλλεται να πολιτευτούμε σαν να είναι η τελευταία μας φορά. Πρέπει να αγνοήσουμε το όποιο πολιτικό κόστος και την προσωπική μας αυτοδιοικητική  πορεία, προέχει η σωτηρία του τόπου μας.
            Στηρίζομαι σε σας ειλικρινά, η κοινωνία επέλεξε να σας έχω δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε επικαλούμαι όμως  το συμφέρον του τόπου μας και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Σε όποιον αδυνατεί να συμπορευτεί μαζί μας στη δύσκολη πορεία που μας περιμένει, τον παρακαλώ να μας διευκολύνει.
            Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της οικονομικής κρίσης, την ανεργία, την εξαθλίωση, την απόγνωση και την απελπισία του κόσμου και ζητάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, παράκληση να μας διευκολύνει κι ας βάλουμε πλάτη όσοι πιστεύουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Σάββατο, Αυγούστου 11, 2012

ΝΕΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Την τοποθέτηση  δώδεκα(12) νέων  ειδικών γραμματέων, στους ειδικούς διοικητικούς τομείς των αντίστοιχων υπουργείων, ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση.
Σημειώνουμε ότι μεταξύ των νέων Εδικών Γραμματέων είναι και ένας συγχωριανός μας , ο βιολόγος  εκλεγμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Τριάντης Κων/νος, τον οποίο συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι σχετικοί διορισμοί είναι οι εξής:
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ράπτης Νίκος, Ε. Γ Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στασινόπουλος Στέλιος, Ε. Γ. Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αποστολίνας Γιώργος, Ε. Γ. Εθνικού Τυπογραφείου
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μαντζούφας Νίκος, Ε. Γ ΣΔΙΤ
5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Κουρουντζίδης Σάκης, Ε. Γ Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τριάντης Κων/νος, Ε. Γ Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων
6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Σούκος Γιάννης, Ε. Γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αμοργιαννάκης Γιώργος, Ε. Γ. Δασών
Θεοχαρόπουλος Θανάσης, Ε. Γ. Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών
8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Γκλάβας Σωτήρης, Ε. Γ. Α΄βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης
Λινού Αθηνά, Ε. Γ. Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης
Ζαχαράκης Ευάγγελος, Ε. Γ. Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων


.



Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2012

Λύκος στα πρόβατα


πηγή:  http//www.tovima.gr
Ειδικό σύστημα ειδοποιεί τους βοσκούς για επικείμενη επίθεση στο κοπάδι
Λύκος στα πρόβατα με... sms
Η «εκδίκηση των αμνών» προς τους λύκους θα γίνει με... μικροτσίπ
 
Σύμφωνα με τον μύθο, κάποτε τα πρόβατα είχαν φωνή. Και καθώς μια μέρα συζητούσαν, προβληματίζονταν για το ποιόν θα έπρεπε να εκλέξουν ως αρχηγό τους. Ένας λύκος, περαστικός, άκουσε την συζήτηση, πλησίασε και τους παρέθεσε τα οφέλη που θα είχαν αν εξέλεγαν τον ίδιο ως αρχηγό τους. Τα πρόβατα πείστηκαν και έκτοτε έγιναν έρμαια των λύκων...

Ο μύθος επιχείρησε να εξηγήσει την πραγματικότητα. Στην Ελβετία, και πιο συγκεκριμένα στη Γενεύη, ο βιολόγος Ζαν-Μαρκ Λαντρί, επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Ανακάλυψε σύστημα που δίνει στα πρόβατα την δυνατότητα να «στείλουν μήνυμα» στους βοσκούς, σε επικείμενη επίθεση λύκων. Συγκεκριμένα, ο ελβετικής καταγωγής επιστήμονας, τοποθέτησε στα πρόβατα κολάρο το οποίο παρακολουθεί τον χτύπο της καρδιάς τους και στέλνει γραπτό μήνυμα στον βοσκό όταν «ανιχνεύσει» αυξημένους χτύπους που υποδηλώνουν άγχος μπροστά σε κίνδυνο.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σύστημα δοκιμάζεται σε εξωτερικούς χώρους», δήλωσε ο Λαντρί, ο οποίος μόλις πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές στις Ελβετικές Άλπεις, σε ένα κοπάδι 10 προβάτων, σκηνοθετώντας την επίθεση από δύο εκπαιδευμένα λυκόσκυλα.

Η συσκευή απευθύνεται σε βοσκούς που έχουν μικρά κοπάδια και δεν διαθέτουν τσοπανόσκυλα. Οι αυξανόμενες επιθέσεις λύκων δημιουργούν πολλά προβλήματα στους ελβετούς κτηνοτρόφους που συχνά αντιμετωπίζουν θανάτους, τραυματισμούς και διαλυμένα κοπάδια.

Οι πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου κολάρου προβλέπονται να γίνουν το 2013 στην Ελβετία και την γειτονική Γαλλία, ενώ άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την καινούρια τεχνολογία. Στο μεταξύ, ο Λαντρί διερευνά την περαιτέρω εξέλιξή του, που θα δίνει στα πρόβατα την δυνατότητα να αντιμετωπίζουν τους λύκους. Το κολάρο θα μπορούσε να εφοδιαστεί με συσκευή που ο ήχος της θα απωθεί τους λύκους ή θα ψεκάζει αυτόματα χημικές ουσίες τρομάζοντας τον... «εχθρό».
Λήδα Αγλαΐα Ασλανίδου