Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2013

Εγκαταλείπουν την Αθήνα και επιστρέφουν στο χωριό για να μάθουν να καλλιεργούν τα χωράφια! Η οικονομική κρίση αναγκάζει όλο και περισσότερους Έλληνες να επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, εγκαταλείποντας την πρωτεύουσα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα εξαιτίας της ανεργίας.
Αυτό φάνηκε στα σεμινάρια για την αμπελοκαλλιέργεια που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Μινώα (Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού) στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Κρητικοί αφήνουν πίσω τους την Αθήνα, λόγω απώλειας της δουλειάς τους και μην έχοντας τίποτα άλλο, αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν την περιουσία στο χωριό για να βγάλουν τα προς το ζην και να ταίσουν τις οικογένειές τους

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, οι επιμορφούμενοι πέραν της θεωρίας, είδαν τα "μυστικά" και στην πράξη με επιτόπιες επισκέψεις στο χωράφι για την επίδειξη κλαδέματος, εμβολιασμού, λίπανσης, εδαφοληψίας κι άλλων καλλιεργητικών φροντίδων. 


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=191215&catid=6. Το παράδειγμα των Κρητικών ας ακολουθήσουν και οι Ηπειρώτες και δεν θα το μετανοιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου