Τρίτη, Ιουλίου 02, 2013

Προσοχή! Το «σιρόπι του βιασμού» σπέρνει τον τρόμο στην Ελλάδα



Νέα γενιά ναρκωτικών ουσιών ονόματι «σιρόπια του βιασμού» έκαναν την εμφάνισή τους και στην ελληνική "αγορά" παραισθησιογόνων ουσιών, τα οποία επιτήδειοι ρίχνουν στα ποτά ανυποψίαστων γυναικών με απώτερο σκοπό τον βιασμό.
Πρόκειται για νέες εξελιγμένες ουσίες σε υγρή μορφή, οι οποίες προκαλούν απώλεια μνήμης, μείωση των αντιστάσεων και όχι μόνο διευκολύνουν το «έργο» των βιαστών, αλλά τους βοηθούν να γλιτώσουν και τη σύλληψη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, επειδή αποβάλλονται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό.
Τα ναρκωτικά νέας γενιάς, έκαναν την εμφάνιση τους και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 27χρονος είχε στήσει μικρό «σούπερ μάρκετ» με «σιρόπια βιασμού».
Το σιρόπι του βιασμού κάνει κυριολεκτικά θραύση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία και διακiνείται online.
Τα χαρακτηριστικά της νέα ουσίας
Δυστυχώς οι ουσίες είναι άχρωμες, άοσμες και άγευστες με αποτέλεσμα όταν αναμειχθούν με το ποτό να μη γίνονται αντιληπτές.
 Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι να διαπιστώνουν, οι καταναλωτές αλκοόλ, πως το ποτό που έχουν παραγγείλει είναι από εμφιαλωμένο μπουκάλι.
Σε περίπτωση ωστόσο που υπάρχουν υποψίες πως έχετε πέσει θύμα των «ναρκωτικών του βιασμού» και πάλι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ουσία, καθώς είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό.
Share
Πηγή:http://www.sofokleousin.gr/archives

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου