Πέμπτη, Νοεμβρίου 21, 2013

Ερώτηση 17 «γαλάζιων» βουλευτών για τις ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ

Δημοσιεύθηκε: www.sofokleousin.gr 21 Νοεμβρίου 2013, 12:17 ,
Ερώτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ προς το υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση κατέθεσαν 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, με αφορμή την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού στην Βουλή νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται σήμερα.
Οι «γαλάζιοι» βουλευτές παρουσιάζουν προτάσεις «για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ με στόχο να μην μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Το κείμενο υπογράφεται από τους: Τζαμτζής Ιορδάνης, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Κοντός Αλέξανδρος, Κοντογιάννης Γιώργος, Αραμπατζή Φωτεινή, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μαρίνος Ανδρέας, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Κέλλας Χρήστος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Σολδάτος Θεόδωρος, Βογιατζής Παύλος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος και αναφέρει:
«Πολλοί αγρότες και πολλές αγρότισσες αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ με αποτέλεσμα να  είναι σήμερα χωρίς υγειονομική περίθαλψη.
Οι αγρότες δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο ΟΓΑ ζήτα να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν.
Στην τελευταία αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών άλλαξε η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του ασφαλιστικού εξαμήνου από 28η Δεκεμβρίου σε 30 Νοεμβρίου.  Πρέπει δηλαδή οι αγρότες να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους 1 μήνα νωρίτερα.
Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν και οι αγρότες που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, έχουν καταθέσει συνταξιοδοτικό φάκελο στον ΟΓΑ και παρόλο που έχουν κριθεί συνταξιούχοι και γίνεται η κράτηση της μηνιαίας σύνταξης για την εξόφληση των οφειλών προς τον ΟΓΑ, δεν δικαιούνται μέχρι και την εξόφληση των οφειλών τους να έχουν έστω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ πρέπει να υπάρξει:
α) Παράταση χρόνου καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ
β) Να υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο μάλιστα ασφαλιστικό εξάμηνο
ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους,  να γίνει διακανονισμός με ανοιχτό λογαριασμό και να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό      ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους και να έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
γ) Να δίνεται η δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κριθέντες από τον ΟΓΑ
συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον ΟΓΑ και τους παρακρατείται η σύνταξη για την εξόφληση των οφειλών τους.
Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεστε την ανάγκη να μην μένει κανείς ασφαλισμένος του ΟΓΑ, που προσωρινά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να υπάρξει παράταση του  χρόνου πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ;
β) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την πρόταση για την εφαρμογή προγράμματος ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ;
γ) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τους κριθέντες συνταξιούχους από τον ΟΓΑ, οι οποίοι έχουν οφειλές και παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές τους;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου