Παρασκευή, Απριλίου 25, 2014

Παραχώρηση του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την απόδοση  του στρατοπέδου Δούκα, γνωστό ως κάστρο Αγίου Ανδρέα, στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Πρέβεζας, με την έγκριση πρότασης σύστασης δικαιώματος επιφανείας από την Διοικητική Επιτροπή, πολιτικής και στρατιωτικής σύνθεσης. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενέργειες ανάπλασης του χώρου, με βασικό στόχο την δημιουργία Διοικητηρίου, χώρων πολιτισμού και πρασίνου και την απόδοση του χώρου αυτού στους κατοίκους της πόλης.  

Με την Απόφαση έγκρισης της Διοικητικής Επιτροπής παραχωρείται το στρατόπεδο Δούκα, έκτασης 36 στρεμμάτων, 5,500 τμ κτιρίων στην Π.Ε. Πρέβεζας, για τα επόμενα 50 χρόνια, και προβλέπονται να γίνουν μεταξύ άλλων:

        Δημιουργία Διοικητηρίου της Π.Ε. Πρέβεζας

        Ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων και διαμόρφωση αυτών

        Κέντρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την παραχώρηση χώρων στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης

        Δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου

        Δημιουργία παιδικών χαρών

        Δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων

        Δημιουργία Ανοιχτού Θεάτρου

        Ένωση της βόρειας πλευράς της πόλη με το κέντρο

        Δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων

        Δημιουργία χώρου εστίασης

        Διατήρηση του Ναού του Αγίου Ανδρέα και λειτουργία της εκκλησίας

        Στερεωτικές εργασίες και καθαρισμός των τειχών του κάστρου

        Εγκατάσταση φωτισμού και φύλαξη του χώρου επί 24ώρου βάσεως

Η τελική διαμόρφωση του χώρου θα γίνει μετά από κάλεσμα της Π.Ε. Πρέβεζας σε φορείς και πολίτες της πόλης να καταθέσουν προτάσεις.

Σε δήλωσή του σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου είπε, «ένα όνειρο των πολιτών της Πρέβεζας, γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, μετά από επίμονη προσπάθεια και συνεχείς διαπραγματεύσεις, ανακοινώνουμε σήμερα την απόφαση παραχώρησης του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στους πολίτες της Πρέβεζας. Πρόκειται για μία νίκη της Π.Ε. Πρέβεζας που ανήκει σε όλους του πολίτες, κάτι που ζητούσαν παραπάνω από 30 χρόνια  και αποτελεί πλέον τη νέα πραγματικότητα για την Πρέβεζα. Τώρα πλέον, έχοντας το χώρο μπορούμε να αποκτήσουμε Διοικητήριο». Ο κ. Ιωάννου συνέχισε λέγοντας ότι εκεί που μέχρι τώρα ήταν χώρος παραβατικότητας και αντίκριζε κανείς εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πραγματικό στολίδι για την Πρέβεζα, μία περιοχή πρασίνου και πολιτισμού που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών στην καθημερινότητά τους και θα αλλάξει την εικόνα της πόλης στους επισκέπτες πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου