Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2014

Ανοικτή Ημερίδα για τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα και φυτά της Ηπείρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διοργανώνει Ανοικτή Ημερίδα για τα αρωματικά και θεραπευτικά βότανα και φυτά της Ηπείρου.
Στράτος Ιωάννου: «Στα βότανα και τα θεραπευτικά φυτά της Ηπείρου κρύβονται βιοποριστικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες»
Έργο Re.Herb «Recording, documentation, promotion and distribution of the aromatic and therapeutic herbs, plants and plant products»
            Η ημερίδα αυτή, με θέμα την «Προώθηση και διανομή των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων, φυτών και φυτικών παραγώγων της Ηπείρου» θα καλύψει όλο το φάσμα πληροφόρησης που αφορά την καλλιέργεια και εκμετάλλευση των αρωματικών και θεραπευτικών φυτών. Θα παρουσιαστούν μέθοδοι και τρόποι για την καλλιέργεια και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Ηπείρου, τρόποι για την  επιχειρηματική αξιοποίηση τους και άλλα σχετικά θέματα τα οποία δυνητικά ενδιαφέρουν παραγωγούς αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων, καθώς και ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με την παραγωγή, όσους ασχολούνται με την μεταποίηση και παραγωγή διαφόρων παραγώγων προϊόντων, καταναλωτές, διανομείς, ερευνητές και άλλους.
            Για τον σκοπό αυτό, προσκελημένοι ομιλητές ειδικοί στον τομέα των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων και φυτών και των παραγώγων τους, θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.
            Η Ενημερωτική αυτή Ημερίδα Δικτύωσης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 από τις  9.30 π.μ. μέχρι τις 13.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ξενοδοχείου PREVEZA CITY, Λεωφόρος Ειρήνης 61, Πρέβεζα. Η ημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.
            Στόχος της ενημερωτικής αυτής ημερίδας δικτύωσης, αποτελεί η ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το Έργο RE.HERB και τους στόχους του, καθώς και γενικότερα για τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά, και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, με την παρουσία ομάδων ειδικών (καθηγητών, γεωπόνων κ.λ.π), αλλά και παραγωγών γεωργικών προϊόντων.
                                           Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά με την ημερίδα: «Η Ήπειρος είναι μια προικισμένη από τη φύση περιοχή και παρουσιάζει εξαιρετική βιοποικιλότητα. Τα βότανα και τα θεραπευτικά φυτά της περιοχής μας είναι πολλά και σπάνια και η ενασχόληση με τον τομέα αυτό επιφυλάσσει βιοποριστικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Εμείς, από την πλευρά μας, φροντίζουμε να ενημερώνουμε και να ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους, όπως με μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες, για τις ευκαιρίες αυτές, ώστε να αξιοποιηθεί αυτό το αναξιοποίητο εν πολλοίς κεφάλαιο που γενναιόδωρα η φύση χαρίζει.»
                                          Η ημερίδα διοργανώνεται από την  Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στο πλαίσιο των δράσεων της ως εταίρου του έργου με τίτλο RE.HERB “Καταγραφή, τεκμηρίωση, προώθηση και διανομή των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων, φυτών και φυτικών παραγώγων” το οποίο έχει ενταχθεί στο διμερές πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013», στο Μέτρο «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας», (Δράση 5.1).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου