Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19, 2014

Κυρώθηκε ο αναδασμός στο Βαθύπεδο Βαλανιδορράχης

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου κυρώθηκε ο αναδασμός στο Βαθύπεδο Βαλανιδορράχης και έτσι διευθετείται οριστικά και με τον καλύτερο τρόπο ιδιοκτησιακά και χωροταξικά η περιοχή.  Η αναδιανεμητέα περιοχή ήταν 2518 στρέμματα από το αγρόκτημα Βαλανιδορράχης όπου ο αναδασμός ξεκίνησε το 2012 και 258 στρέμματα από το αγρόκτημα Λούτσας όπου ο αναδασμός ξεκίνησε το 2008.  
          Χάρη στον αναδασμό επιτυγχάνεται αφενός η κατάλληλη διαμόρφωση, διάταξη και συγκέντρωση της εγγείου ιδιοκτησίας κάθε πολίτη αλλά και αφετέρου δημιουργούνται προϋποθέσεις για την καλύτερη παραγωγική αξιοποίηση και εκμετάλλευση της γης. Ενιαιοποιούνται τα διάσπαρτα  χωράφια και κάθε αγρότης έχει πλέον συγκεντρωμένη την δική του γη, με σαφή όρια και δικαιώματα και πιο βατή για καλλιέργεια. Σε συνδυασμό με τις εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν επίσης ολοκληρωθεί, δημιουργούνται άριστες συνθήκες για καλλιέργεια και αξιοποίηση της γης. Ο αναδασμός είναι ένα από τα βασικά εργαλεία αντιμετώπισης ενός από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, που είναι ο μικρός και διάσπαρτος αγροτικός κλήρος

          Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος επόπτευσε προσωπικά την όλη διαδικασία, δήλωσε ικανοποιημένος από την περάτωση ενός σημαντικού και σύνθετου έργου, που είναι ευεργετικό για τους αγρότες και την ανάπτυξη της περιοχής. «Με τον τρόπο αυτό αίρουμε οριστικά την ασάφεια ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε ο καθένας να ξέρει τι κατέχει, αλλά και καθιστούμε λειτουργικούς και αξιοποιήσιμους τους πρώην διάσπαρτους κλήρους, ενιαιοποιώντας τους χωροταξικά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου