Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ


 
Από 10 μέχρι 24 Μαΐου  θα γίνει γενική απογραφή στη χώρα, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας .
  


 Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του Κράτους.
  Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή , η διαδικασία είναι απλή και οι πολίτες θα απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις που θα θέσουν οι απογραφείς, σχετικά με την κατοικία , τα άτομα που μένουν σε αυτή , το επάγγελμα και το επίπεδο εκπαίδευσης τούτων καθώς και την απασχόληση τους.
  Δεν χρειάζεται να παρευρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας κατά την ώρα της απογραφής, αλλά πληροφορίες μπορούν να δοθούν από τον παρόντα σχετικά με την ημερομηνία γέννησης εκάστου μέλους την εκπαίδευση και την εργασία , καθώς και πληροφορίες για την κατοικία  αναφορικά με το έτος κατασκευής , το εμβαδόν , την ύδρευση και θέρμανση , τη μόνωση, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη προσβασιμότητα στο INTERNET , τον αριθμό των αυτοκινήτων και τις θέσεις στάθμευσης.
  Εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα προβλέπεται και νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
  Είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστά η απογραφή και να λάβουν όλοι μέρος , ιδιαίτερα πρέπει να  αποφασίσουν  που θα απογραφούν  όσοι έχουν σπίτι στα χωριά τους και σε κάποια πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου