Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΟΥΛΑ!!!

Με την ευκαιρία της τελευταίας φοβίας των Ελλήνων , για την οικονομική κατάσταση και τις φήμες χρεοκοπίας,  που άρχισαν να παίρνουν από τις τράπεζες τις οικονομίες τους για να τις ασφαλίσουν στα μπαούλα τους ή για να τις διοχετεύσουν σε ξένες τράπεζες , κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε κάποιο φανταστικό ή και πιθανόν πραγματικό γεγονός που λέγονταν στο χωριό μας, που ίσως τους δώσει κάποιο μάθημα…

Δεκαπενταύγουστο πήρε την απόφαση ο κυρ Κώτσης να κατέβει στην Πάργα μαζί με τη γυναίκα του, να παρακολουθήσουν τις γιορτές και να κάνουν και κανένα μπανάκι.

Φτάνοντας στην Πάργα γύρω στις 9 το πρωί, πήγε σε ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα και ζήτησε 2κλινο δωμάτιο για να μείνουν. Ο ξενοδόχος του είπε ότι ότι τέτοιες μέρες είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί δωμάτιο και υπάρχει μια περίπτωση να ελευθερωθεί κάποιο στις 12.00, αλλά έχει πολλούς που το έχουν ζητήσει. Δεν χάνει χρόνο ο κυρ Κώτσης και τον ρωτά , έχεις πάρει προκαταβολή; και σε αρνητική απάντηση βγάζει και του δίνει 1000 δραχμές , και έτσι έκλεισε το δωμάτιο.

Ο κυρ Κώτσης με την κυρά Γκέλυ ξεκίνησαν τη βόλτα τους στην Πάργα, εμείς ας παρακολουθήσουμε τη διαδρομή το 1000δραχμου

Ο ξενοδόχος έδωσε το 1000δραχμο στο γείτονα του εστιάτορα εξοφλώντας το χθεσινό δείπνο, που είχε ξεχάσει να πληρώσει.

Ο εστιάτορας το έδωσε στο σερβιτόρο του να πάει να αγοράσει από το μανάβη διάφορα είδη μαναβικής.

Ο μανάβης πήγε στον κρεοπώλη και αγόρασε κρέας για την οικογενειά του.

Ο κρεοπώλης το έδωσε στη γυναίκα του για να το δώσει στον έμπορο λευκών ειδών για να εξοφλήσουν το υπόλοιπο από την αγορά κουρτινών.

Ο έμπορος έπινε τον καφέ του με μια κυρία που είχε έλθει για παραθέριση και επέστρεφε το απόγευμα για την Αθήνα, στην οποία και έδωσε το 1000δραχμο…

Η ώρα έφτασε 12:00 και η κυρία έτρεξε στο ξενοδοχείο και έδωσε το 1000δραχμο στον ξενοδόχο, εξοφλώντας το λογαριασμό της και ανέβηκε να μαζέψει τα πράγματα της και να ελευθερώσει το δωμάτιο.
Η ώρα ήταν 12:15 και έφτασε και ο κυρ Κώτσης και ζήτησε να τον οδηγήσουν στο δωμάτιο. Τότε ο ξενοδόχος τον ενημέρωσε ότι η κυρία που έμενε , τώρα μαζεύει τα πράγματα της και θα χρειαστεί να καθαριστεί από την καμαριέρα , οπότε θα είναι έτοιμο σε μισή ώρα.

Ο κυρ Κώτσης θύμωσε και θεώρησε ότι τον κοροϊδεύει και απαίτησε να του επιστραφεί άμεσα το 1000δραχμο , όπερ και εγένετο…

Ο κύκλος αυτός έγινε σε 3 μόνο ώρες , ένα πρωινό στην όμορφη Πάργα. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει όλο το χρόνο.

Ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του… Γεγονός είναι ότι τα χρήματα πρέπει να κυκλοφορούν και ιδιαίτερα να επενδύονται. Ο Δήμος μας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για επενδύσεις στο τουρισμό και ιδιαίτερα τον αγροτοτουρισμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου