Σάββατο, Ιουλίου 23, 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , με  την  υπ.αριθ. 2   Πρόσκληση           της 20/07/2011    ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ    τους δικαιούχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης   α΄ βαθμού  για  την υποβολή  προτάσεων  προκειμένου να ενταχθούν  και χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια των μέτρων  313, 321, 322, και 323 του ΠΑΑ.

Τα μέτρα προβλέπουν:
ΜΕΤΡΟ 313
·         Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων
·         Ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου.
ΜΕΤΡΟ 321
·         Ταμίευση και αξιοποίηση για γεωργική χρήση επιφανειακών απορροών( μικρά φράγματα, λινμοδεξαμενές, ομβροδεξαμενές)
·         Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός αρδευτικών  δικτύων, αντλιοστασίων, δεξαμενών και κάθε επέμβαση εξοικονόμησης ύδατος.
·         Μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές  εκμεταλλεύσεις.
·         Προστασία γεωργικών εκμεταλλεύσεων  από υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.
·         Χώροι άσκησης Πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων κτλ.
ΜΕΤΡΟ 322
·         Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων ( διαμόρφωση υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, υπογειοποίηση καλωδίων, δενδροφυτεύσεις, εγκατάσταση πρασίνου, κατασκευή βρύσης, τοποθέτηση παιδικής χαράς  κ,α.
·         Αποκατάσταση κτιρίων για κοινωφελή χρήση.
ΜΕΤΡΟ 323
·         Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση  περιοχών , με προτεραιότητα σε τοποθεσίες υψηλής φυσικής αξίας, όπως βελτίωση- σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές  εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους,  διαμόρφωση θέσεων θέας καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
·         Διατήρηση,  αποκατάσταση και αναβάθμιση τοπίου της υπαίθρου.
·         Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για τη μετατροπή τους σε μουσεία-  συλλογές – εκθετήρια που σχετίζονται με τη λαογραφική – αγροτική – πολιτιστική κληρονομιά.

Δικαιούχοι είναι  οι περιοχές παρέμβασης του άξονα 3   του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007- 2013 << ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ>>

  Για το Νομό Πρεβέζης, όπως  διαβάσαμε στην ιστοσελίδα  http://www.agrotikianaptixiaki.gr/upload/files/per-parend-ax3.pdf  καθώς και στη σελίδα της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ (δελτίο τύπου19/08/10), στον κατάλογο των οριστικοποιημένων περιοχών παρέμβασης  του άξονα 3,   από  28/06/2010, περιλαμβάνονται  οι πάρα κάτω  Δήμοι:
  1. Ανωγείου   2. Θεσπρωτικού   3. Λούρου (εκτός  ΔΔ Λούρου, Ωρωπού και Στεφάνης)  4 Φιλιππιάδας (εκτός Φιλιππιάδας, Πέτρας και Ν. Κερασούντας)  5. Κρανιάς.

Δυστυχώς   ο  Δήμος Πάργας  και ο πρώην Φαναρίου δεν συμπεριλαμβάνονται, αν και πληρούν  όλες οι προϋποθέσεις.  Εμείς από το Σεπτέμβριο είχαμε εντοπίσει  , με την 1η προκήρυξη, την παράλειψη  και  από τη σελίδα μας κάναμε  παραίνεση στη νέα Δημοτική αρχή να  επιληφθεί .

         <<   Εκφράζουμε την απορία μας γιατί ο Δήμος Φαναρίου δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές που εφαρμόζονται τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) καθότι ολόκληρος ο Δήμος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένταξή του στα προγράμματα π.χ. (Εφαρμόζονται σε επιλεγμένες περιοχές με στόχο τη μείωση της απομόνωσης του ορεινού χώρου, τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τη στήριξη της ανάπτυξης στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές, την ανάδειξη και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων αυτών και τη δημιουργία βιώσιμων συνθηκών για τους τοπικούς πληθυσμούς).
Ευελπιστούμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης του Δήμου στα παραπάνω προγράμματα και θα προβεί σε κάθε ενέργεια.>>

Ελπίζουμε να έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και να συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος μας γιατί χωρίς αυτά τα προγράμματα δεν μας σώζει τίποτα…
Πάντως δεν είναι κακό κάποιος επιτελής του Δήμου να ρίχνει μια ματιά στα τοπικά blogs και να ενημερώνει τους καθ, ύλην αρμόδιους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου