Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Μιά χώρα, τρείς πρωθυπουργοί.


Στις 19.00 δια στόματος Λ. Παπαδήμου το πλάνο της νέας κυβέρνησης
- Σύσκεψη Παπανδρέου στις 17.30 με σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο
- Νέα κόντρα Σαμαρά - ΕΕ - "Δεν υπογράφω", επιμένει ο αρχηγός της ΝΔ
- "Περιμένουμε τις ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των βασικών πολιτικών δυνάμεων", λέει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
- Μόνο δεδομένο η διαρκής λιτότητα

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα σχεδόν όλοι κυβερνούν. Ή μάλλον καλύτερα πρωθυπουργεύουν. Χωρίς να το παραδέχονται επισήμως. Ο ένας για λόγους κομματικούς και εκλογικούς (βλ. Αντώνης Σαμαράς) και ο άλλος για λόγους προφίλ (βλ. Γιώργος Παπανδρέου).

Ο μόνος που δικαιούται να πρωθυπουργεύει – αν και επισήμως δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης – είναι ο άνθρωπος που οι δυο παραπάνω διόρισαν. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Απόψε αρχίζει η διαδικασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα οδηγηθούμε στην Τετάρτη οπότε και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όλοι θα έπρεπε να κρέμονται από τα χείλη του εντολοδόχου πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου. Για να μάθουν τι έχει στο μυαλό του ή να μάθουν εκ των προτέρων τι σκέφτεται να πει.

Κι όμως, ειδικά το δεύτερο δεν πρόκειται να συμβεί αφού πολύ απλά ο κ. Παπαδήμος δεν φέρεται πολιτικάντικα. Δεν κάνει δηλαδή διαρροές. Φέρεται ως τεχνοκράτης και αρνείται να δημιουργήσει κλίμα πριν την ομιλία του. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα συμβαίνουν δυο πράγματα τα οποία δείχνουν ότι και τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχουν ΑΚΟΜΑ επίγνωση της πραγματικότητας.

Ο κ. Παπανδρέου μοιάζει να αρνείται να εγκαταλείψει την ιδέα της πρωθυπουργίας. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το απόγευμα συγκαλεί επι της ουσίας υπουργικό συμβούλιο! Όπως ανακοινώθηκε θα γίνει σύσκεψη στο γραφείο του στην Βουλή στις 17.30 με όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης... Παπαδήμου. Δηλαδή σχεδόν με όλο το υπουργικό συμβούλιο. Αμηχανία... Εντός κι εκτός κυβέρνησης....

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι δεν συγκυβερνά, ότι δεν υπογράφει καμία δήλωση, ενώ την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματός του και οι δυο στενοί του σύμβουλοι. Και κοντράρεται συνεχώς με την ΚΟΜΙΣΙΟΝ η οποία ξεκάθαρα ζητάει υπογραφή! (διαβαστε την είδηση)
Επίσης παρότι δεν συγκυβερνά τονίζει ότι η ΝΔ καθορίζει τη διάρκεια της κυβέρνησης.

Και στις βάσεις των κομμάτων τους οι βουλευτές έχουν μοιραστεί στα δυο και είτε σφάζονται μεταξύ τους είτε δεν θέλουν να βλέπουν ζωγραφιστό τον Πρόεδρο του κόμματός τους.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν όλοι έχουν ξεχάσει ότι οι προγραμματικές δηλώσεις θα αφορούν και μέτρα που θα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας.

Έχουν ξεχάσει ότι όλα όσα θα πει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος στις 7 το βράδυ στην Βουλή θα πρέπει να είναι και μήνυμα προς τους εταίρους μας οι οποίοι έχουν κουραστεί από λόγια, όπως λένε και θέλουν πράξεις.

Ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να φτιάξει προϋπολογισμό. Να φτιάξει ένα νέο φορολογικό. Να πείσει την τρόικα ότι όλα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και ότι όλα όσα δεσμεύθηκε ο Γ. Παπανδρέου – γιατί εκείνος κυβερνούσε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα – θα τηρηθούν κατά γράμμα.

Αντί γι' αυτά όμως αναλωνόμαστε όλοι σε παιχνίδια μικροπολιτικής όπως και τις προηγούμενες ημέρες.
πηγή:Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου