Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ στα Μύδια την Καθαρά Δευτέρα



Προσοχή στα μύδια που θα καταναλώσετε την καθαρά Δευτέρα, να μην προέρχονται από τη ζώνη παραγωγής δίθυρων μαλακίων Μάζωμα  γιατί με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας έχει επιβληθεί απόσυρσή τους για τους λόγους που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου:
1)      Απαγορεύουμε μέχρι νεωτέρας την αλιεία και συγκομιδή διακίνηση και διάθεση στην αγορά για άμεση ανθρώπινη  κατανάλωση οστρακοειδών ( μύδια κλπ), που προέρχονται από την ζώνη παραγωγής δίθυρων μαλακίων Μάζωμα, διότι ο αριθμός κυττάρων ειδών που ενοχοποιούνται για παραγωγή αμνησιακής   βιοτοξίνης  υπερβαίνει τα   2 Χ 105 κύτταρα ανά λίτρο νερού.
2)      Επιβάλλουμε την απόσυρση των παρτίδων των ζώντων δίθυρων μαλακίων που έχουν  αλιευθεί ή συλλεχθεί σε οστρακοκαλλιέργειες της  συγκεκριμένης ζώνης  από 12/3/2013.
3)      Την εφαρμογή της παρούσης που ισχύει από σήμερα  αναθέτουμε στο τμήμα Κτηνιατρικής Πρέβεζας και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
4)      Οι παραβάσεις της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα .
Πηγή: Δελτίο Τύπου 15/3/2013        
(Με την υπ.αριθ. πρωτ. 2404/22-3-2013 Απόφαση  ανεκλήθη η ως άνω απαγόρευση και επιτρέπεται πλέον η  Αλιεία - Συγκομιδή και Διακίνηση  )                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου