Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

Χρηματοδότηση ως και 60% από τα τοπικά προγράμματα Leader

Αλεξανδρής Πέτρος|  22/08/2013 - 09:02 πμ    
http://www.agronews.gr/.

Ευκαιρίες χρηματοδότησης ως και 60% σε διάφορες περιοχές της χώρας προσφέρουν τα τοπικά χρηματοδοτικά προγράμματα Leader για βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, βιοτεχνίες, καφενεία και ουζερί, επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού και παροχής τουριστικών υπηρεσιών.
 Τρέχουν τα Leader Άρτας, Πρέβεζας, Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Σερρών, Φωκίδας και Καρδίτσας.
Όπως θα διαβάσετε σε ειδικό δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας Αgrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Αυγούστου, αυτή την εποχή «τρέχουν» τα τοπικά Leader της Άρτας και της Πρέβεζας, της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Πελοποννήσου, των Σερρών, της Φωκίδας και της Καρδίτσας ενώ αναμένονται οι προκηρύξεις για τη Λάρισα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, τη Λακωνία και την Αργολίδα.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι ιδιώτες (είτε είναι αγρότες είτε όχι), επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εταιρείες ΟΤΑ.

Προβλέπεται η ενίσχυση υποδομών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης, επισκέψιμων αγροκτημάτων, βιομηχανικών μονάδων κ.α., με επιδότηση έως 60% για έργα έως 600.000 ευρώ.

Δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής ως και το 50% της δημόσιας δαπάνης υπάρχει για τα έργα των υπομέτρων:

-αύξηση αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων

-διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες

-στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων

-ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων

Για να λάβει ο δικαιούχος προκαταβολή θα πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή που αντιστοιχεί στο 110% της προκαταβολής.


Ενεργά προγράμματα Leader ανά την Ελλάδα
«Ανοιχτά» για υποβολή αιτήσεων είναι τα προγράμματα Leader στις παρακάτω περιοχές της Ελλάδας:


Leader Ν. Άρτας, Πρέβεζας και Ηλείας – προθεσμία: 4 Οκτωβρίου 2013
Το πρόγραμμα ,γιά το νομό Πρέβεζας,αφορά επιλεγμένες περιοχές των Δήμων:

Ζαλόγγου
Λούρου
Πάργας
Φαναρίου
Φιλιππιάδος

Πληροφορίες: Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ), ιστοσελίδα http://www.etanam.gr (Γραφείο Πρέβεζας : Λ. Ιωαννίνων 210, Τ.Κ. 48100, Πρέβεζα (πρώην κτίρια ΤΕΙ)
Τηλ./Fax : 26820 89150 - 1 / 26820 22511 - Email: etanam@etanam.gr)

Επόμενο βήμα για ένταξη στο πρόγραμμα Leader
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να σπεύσουν για να προλάβουν τις προθεσμίες. Για το λόγο αυτό καλό είναι να ενημερωθούν από τα κείμενα του προγράμματος που βρίσκονται αναρτημένα στα site των κατά τόπους Αναπτυξιακών Εταιριών. Μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Αναπτυξιακή Εταιρία της περιοχής τους για περισσότερες πληροφορίες για τα ενεργά προγράμματα Leader, καθώς και για διευκρινίσεις σχετικά με την επιλεξιμότητα της δραστηριότητας που τους ενδιαφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου