Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2013

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών.



              Ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος συναντήθηκε με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών, προκειμένου να τους παρουσιάσει την πρόταση του Δήμου για την δημιουργία παραδοσιακού Ηπειρωτικού χωρίου στην θέση του μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής.
            Η ιδιαιτερότητα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ σημαντικά ιστορικά μνημεία αντίκρυ από τον μυθικό Αχέροντα και ατενίζει το γαλάζιο του Ιονίου, προκάλεσε τα ενδιαφέρον των απόδημων Ηπειρωτών οι οποίοι μεθοδεύουν τη δημιουργία αυτής της τόσο σημαντικής παρέμβασης αρχιτεκτονικά, κοινωνικά και οικονομικά.
             Πολύ καλή πρωτοβουλία , πιστεύουμε όμως ότι παράλληλα με την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Δήμου Πάργας καθώς και της περιοχής της πεδιάδας του Φαναρίου πρέπεινα φροντίσουμε και για την ανάπτυξη της ορεινής ζώνης. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι από τα προγράμματα ΕΣΠΑ προβλέπεται η ανάδειξη/αξιοποίηση των παλαιών και ιστορικών μονοπατιών/διαδρομών και πρέπει κάποια στιγμή ο Δήμος να τα εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα.
             Τα μονοπάτια/διαδρομές είναι:
 α. Η ιστορική διαδρομή των Σουλιωτών, που ακολούθησαν το 1803 από το Σούλι στο Ζάλλογγο , όπου πρέπει να επισκευαστεί ένα μικρό τμήμα 2-3 χιλιομέτρων από Κορυφούλα μέχρι τη θέση Σκόζα (όρια Άνω και Κάτω Σκαφιδωτής) και 
β. Η διαδρομή Νεκρομαντείο- Πύλες Άδη και Εθνικής Αντίστασης Σπλάντζα-Νάρκισσος- Σκαφιδωτές- Τρίκαστρο -Δερβίζιανα, όπου απαιτόυνται εργασίες σε μικρά τμήματα από Νάρκισσο Κάτω Σκαφιδωτή και Βόκαμπος- Τρίκαστρο.
Παρακαλούμε θερμά τον κ. Δήμαρχο να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης γιά αξιοποίηση των παραπάνω μονοπατιών/ διαδρομών σε κάποιο από τα προγράμματα ΕΣΠΑ γιατί τα ωφέλη θα είναι μεγάλα και το κόστος μιδαμινό.
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου