Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

Απογραφή αιγοπροβάτων



Υποχρεωτική ηλεκτρονική απογραφή αιγοπροβάτων
από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013

Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικά οι κτηνοτρόφοι  στο χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15η Δεκεμβρίου 2013, προκειμένου να απογράψουν ηλεκτρονικά τα αιγοπρόβατά τους.  Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αποκλειστική και δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.

Η απογραφή στην Π.Ε. Πρέβεζας θα γίνεται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Φιλιππιάδας, Καναλλακίου και Θεσπρωτικού.

Επισημαίνεται ότι η απογραφή γίνεται απευθείας στις υπηρεσίες κτηνιατρικής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.

Καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή είναι η 15η Δεκεμβρίου. Προκειμένου να αποφευχθεί ταλαιπωρία και συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες, συνιστάται στους κτηνοτρόφους να προσέλθουν νωρίτερα στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική  απογραφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καταβολή των μελλοντικών επιδοτήσεων, καθώς τα στοιχεία αυτής θα λαμβάνει υπόψη ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ως εκ τούτου, όσοι δεν απογραφούν θα απολέσουν τα δικαιώματα τους

 Οδηγίες προς κτηνοτρόφους

Οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων θα πρέπει να προσέλθουν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων υποχρεωτικά κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013, με τα μητρώα πλήρως ενημερωμένα:
Μέρος Β’ (απογραφή)
Μέρος Γ’ (γεννήσεις – θάνατοι – σφαγές)
Μέρος Ε’ (ζώα αναπαραγωγής – θάνατοι – πωλήσεις), προκειμένου να δηλώσουν την απογραφή για το έτος 2013 υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.
Επισημαίνεται ότι:
Ø  Δεν θα παραλαμβάνονται μητρώα που δεν είναι πλήρως ενημερωμένα.
Ø  Σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών διενέργειας και κοινοποίησης της απογραφής στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων, θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις από την Υπηρεσία.
Μετά από διασταυρωτικό έλεγχο των απογραφικών στοιχείων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων από την αρμόδια αρχή Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) θα επιβάλλονται εις βάρος τους κυρώσεις (π.χ. περικοπές επιδοτήσεων κλπ).
Πηγή: Δελτία Τύπου Περιφέρειας Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου