Σάββατο, Αυγούστου 02, 2014

15 Αυγούστου Ημερήσιο πανηγύρι στην Άνω Σκαφιδωτή

ΚΟΙΜΗΣΙΣ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, με την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει , πρώτον, τη κοίμηση και την ταφή της Παναγίας και, δεύτερον, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και γιορτάζεται σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κάθε χωριό, νησί και πόλη, μια εκκλησία  είναι αφιερωμένη στη χάρη της Δέσποινας όπου τιμάται.

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι ημέρα χαράς και λύπης για το χριστιανισμό και έχει περάσει ως θρησκευτικό πανηγύρι και όχι ως πένθος, γιατί αναφερόμαστε στην κοίμηση και μετάσταση της Παναγίας και όχι στο θάνατο.

Το χωριό μας τιμά και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου στο εξωκλήσι του κάμπου και μετά τη θρησκευτική κατάνυξη θα επακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι , ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, με ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ, Κλαρίνο ο Βασίλης Γεραγόρης και  τραγούδι ο Παναγιώτης Βασδέκης. youtube.com


Φυσικά  η διοργανώτρια εκκλησιαστική επιτροπή έχει μεριμνήσει για ψητά ντόπια κατσικάκια  και  ποτά - αναψυκτικά παγωμένα σε χαμηλές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου