Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

Διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα για την τοπική ανάπτυξη της Πρέβεζας



EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ                                                    Πρέβεζα, 09/11/2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                

 
Δελτίο Τύπου

Διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα για την τοπική ανάπτυξη της Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου: «Σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον προσπαθούμε συστηματικά για την άντληση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα»

             Συστηματικές προσπάθειες κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, προκειμένου να αντληθούν πόροι χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα «LEADER» για αναπτυξιακές δράσεις που αφορούν κυρίως την τουριστική προβολή των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον δυσχερές στο οποίο οι εθνικοί πόροι και οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ελαχιστοποιηθεί έως και εκμηδενιστεί, η σχολαστική προετοιμασία προτάσεων και η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα αποτελεί τη μόνη εφικτή δυνατότητα για την ανάπτυξη της περιοχής. Για το σκοπό αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες των αρμόδιων διευθύνσεων της Π. Ε. για την υποβολή περισσότερων προτάσεων, που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της περιοχής και θα φέρουν χρήματα άμεσα στην τοπική αγορά.

            Η πρόταση που υπεβλήθη από τις δύο Περιφερειακές Ενότητες αφορά δράσεις προβολής και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών, στο πλαίσιο του σχεδίου ενθάρρυνσης τουριστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ενέργειες συμπεριλαμβάνονται: η δημιουργία διαφημιστικού υλικού υψηλής ποιότητας, η συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού με σκοπό την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, η προμήθεια πινακίδων για τη σήμανση του αρχαιολογικού- οδικού δικτύου του νομού, για τη διευκόλυνση της επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος και η ανάρτηση διαφημιστικών πανό της Πρέβεζας στο αεροδρόμιο του Ακτίου, για την προώθηση της περιοχής στο μέρος όπου δέχεται το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στο νομό Πρέβεζας.
 
ΥΠΟΜΝΗΣΗ/ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Ελπίζουμε οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Π.Ε να λάβουν υπόψη τις κατά καιρούς προτάσεις μας για αξιοποίηση των ''ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ'' ΣΟΥΛΙ- ΖΑΛΟΓΓΟ και ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ - ΠΥΛΕΣ ΑΔΗ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου