Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2012

Να η ευκαιρία για να γίνουν έργα και στην ορεινή ζώνη του Δήμου Πάργας.



Ευκαιρία να προγραμματιστεί και εκτελεστούν  τα έργα διασύνδεσης της Κορυφούλας με τις Σκαφιδωτές που κατ’ επανάληψη γράφουμε Αφού:
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην kathimerini.gr
Ανάσα στους δήμους, που η οικονομική τους δυσπραγία βρίσκεται «στο κόκκινο», αποτελεί η εκταμίευση των 150 εκατ. ευρώ, για επενδυτικές δραστηριότητες των ΟΤΑ. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατανέμονται 101,6 εκατ. ευρώ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες των ΟΤΑ και 10 εκατ. ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
Το υπόλοιπο ποσό θα κατανεμηθεί με νέα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για αποπληρωμή έργων του προγράμματος «Θησέας» και άλλες δράσεις που καθορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.
Ο κ. Στυλιανίδης, με αφορμή την οικονομική ενίσχυση των δήμων, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, προχωρά στη χρηματοδότηση των δήμων με 150 εκατ. ευρώ της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ημιτελή έργα και να ξεκινήσουν καινούργια».
Τονίζει δε ότι «η πολιτική μας αυτή συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και ενισχύει την κινητικότητα των τοπικών οικονομιών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ρευστότητα σε μια εποχή στην οποία οι τοπικές κοινωνίες το έχουν ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου