Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2012

Χαμηλότοκα καλλιεργητικά δάνεια προωθούνται για όλους τους αγρότες

Δάνεια με χαμηλό επιδοτούμενο επιτόκιο θα χορηγούνται μέσω τραπεζών σε όλους τους αγρότες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εφόδια για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Το νέο μέτρο, που είναι ήδη έτοιμο, θα αφορά τα καλλιεργητικά και τα ανοιχτά δάνεια των αγροτών που χορηγούνται από τις περισσότερες τράπεζες.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Πειραιώς –ΑΤΕ εξασφάλισε το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης ενώ παράλληλα προωθείται και το «Κεφάλαιο Εγγυοδοσίας και Δανειοδύτησης».Σύμφωνα με τον υπουργό, η Πειραιώς –ΑΤΕ εξασφάλισε το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης ενώ παράλληλα προωθείται και το «Κεφάλαιο Εγγυοδοσίας και Δανειοδύτησης».
Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα μειωθεί το επιτόκιο χορηγήσεων κάτω του 6%, αν και ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες και ο λόγος είναι ότι δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια. Γι' αυτό απαιτείται και η συνδρομή από το υπουργείο Οικονομικών.

Τον μηχανισμό με τον οποίο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση θα μπορεί να δίνει από φέτος επιδότηση επιτοκίου «ανακάλυψε» ο υπουργός, Θανάσης Τσαυτάρης. Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου, μένει τώρα να βρει τα κονδύλια για να χρηματοδοτήσει τη μείωση του επιτοκίου.
Περισσότερα:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου