Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2012

Μιά Αξιέπαινη Πρωτοβουλία στον Κατάλληλο Χρόνο



 Μιά Αξιέπαινη πρωτοβουλία, που δίνει αρχικά τη δυνατότητα σε άπορους συνανθρώπους μας να στρώσουν το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγένων και της Πρωτοχρονιάς και στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν την κρίση ,αποτελεί η Συνεργασία  της Π.Ε Πρέβεζας με την Ε.Ε Εφοπλιστών. Θερμά συγχαρητήρια, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητες αυτές οι ενέργειες.
Θέτουμε υπόψη ότι στα ορεινά χωριά του Νομού μας υπάρχουν πολλές οικογένειες που το εισόδημά τους είναι κάτω των 8.000 Ευρώ  και αν από περιφάνεια δεν έχουν ζητήσει τη βοήθεια πρέπει να εντοπιστούν και να βοηθηθούν.  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.



EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ                                                    Πρέβεζα, 17/12/2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                


Δελτίο Τύπου
Συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για στήριξη απόρων οικογενειών

            Την αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τις άπορες οικογένειες της Πρέβεζας εξασφάλισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, μετά από σειρά επαφών με τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών. Σε μία προσπάθεια αναζήτησης πόρων στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ο κ. Ιωάννου κατέληξε σε συμφωνία οικονομικής στήριξης των άπορων οικογενειών με ανήλικα τέκνα.
Συγκεκριμένα, η ελληνική εφοπλιστική οικογένεια προτίθεται να προχωρήσει στην παροχή βασικών ειδών τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής επί μηνιαίας βάσεως σε οικογένειες του Νομού Πρέβεζας, το συνολικό εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τις 8000 ευρώ. Η ποσότητα των παρεχόμενων αγαθών θα προσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων σε κάθε ωφελούμενη οικογένεια. Το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για τρεις μήνες. Ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την παράταση του χρονικού διαστήματος.
            Στο πλαίσιο του έργου κοινωνικής στήριξης που διεξάγει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ανέλαβε να μεριμνήσει προσωπικά σχετικά με την συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων των οικογενειών που χρήζουν άμεσης βοήθειας, αλλά και για τη διευκόλυνση κάθε απαραίτητης διαδικασίας παραλαβής, φύλαξης και διανομής των προσφερόμενων ειδών. Ο κ. Στράτος Ιωάννου έχει φροντίσει για τη δίκαιη και διαφανή διανομή των αγαθών, την οποία θα αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως- Πρέβεζας. Η Ιερά Μητρόπολη είναι ένας φορέας που έχει ταχθεί με συνέπεια στο έργο της προσφοράς στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και οι δίαυλοι συνεργασίας της με την Περιφερειακή Ενότητα για το εν λόγω κοινωνικό έργο είναι ανοιχτοί με τις καλύτερες προοπτικές. Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς κινούνται με εντατικούς ρυθμούς και στις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη αποστολή που θα δώσει «ανάσα» σε 136 άπορες οικογένειες του νομού μας.
            Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία αυτή: «Υπάρχουν δεκάδες οικογένειες στο Νομό μας που χρειάζονται άμεση βοήθεια ακόμα και για την επιβίωσή τους και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξή τους, όπως και άλλων ευπαθών ομάδων. Η κινητοποίηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και η προθυμία των μελών της να σταθούν αρωγοί σε τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, αποτελεί μία αξιέπαινη κίνηση, την οποία σπεύσαμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος μεγάλης μερίδας των κατοίκων της Πρέβεζας. Θεωρώντας ότι το κλειδί για να προσφέρουμε στον τόπο είναι οι συνεργασίες και η εξωστρέφεια, προχωρήσαμε σε μία σημαντική συμφωνία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ώστε να μπορέσουν οι οικογένειες των απόρων που διαμένουν στο Νομό να διαβιούν με αξιοπρέπεια.  
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών που εισάκουσε το αίτημά μας και συμπεριέλαβε την περιοχή μας στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της, όπως και στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως- Πρέβεζας για την πολύτιμη συμβολή της. Η συνεργασία μας είναι άψογη και χωρίς χρονοτριβή προχωρούμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι οικονομικά πάσχοντες συμπολίτες μας- ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- να εξασφαλίσουν τα προς το ζην».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου