Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

Οπισθοχώρηση για τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής

Οπισθοχώρηση για τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής
Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση, με τη στήριξη αυτή τη φορά και των υπολοίπων κομμάτων, υπέκυψε στους εκβιασμούς των προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής και πήρε πίσω τη διάταξη η οποία θα οδηγούσε σε νέες περικοπές 25%. Οι υπάλληλοι, απείλησαν ότι θα μπλοκάρουν την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον Ευάγγ. Μεϊμαράκη, ενώ με ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο ακόμη και για «χούντα».
Υπό το βάρος της αναταραχής στο Κοινοβούλιο το Μαξίμου με δημόσια διάψευση επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά που άναψε η πληροφορία ότι σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται νέες περικοπές ύψους 25% στο μισθολόγιο, αλλά και η κατάργηση υπερωριών καθώς και οδοιπορικών των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, δίνοντας την ίδια στιγμή έδαφος στις πληροφορίες που έκαναν λόγο για σοβαρές διαφωνίες που εκδηλώθηκαν σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο για το θέμα.
Ενταση
Από νωρίς το πρωί χθες, οι διάδρομοι του Κοινοβουλίου ήταν ηλεκτρισμένοι, όταν, με την διαρροή της πληροφορίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση και ο πρώτος όροφος όπου στεγάζονται τα γραφεία τους, γέμισε ασφυκτικά από οργισμένους υπαλλήλους, οι οποίοι αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και -για πρώτη φορά στα χρονικά- να κηρύξουν απεργία την ημέρα της ψήφισης των επίμαχων διατάξεων. Την ίδια στιγμή παραιτούνταν αύτανδρη σχεδόν η συνδικαλιστική παράταξη της γαλάζιας ΔΑΚΕ καθώς από τα συνολικά 511 μέλη που αριθμεί στη Βουλή αποχώρησαν τα 500!
Νωρίτερα με υπόμνημα του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής που δόθηκε στην δημοσιότητα, οι υπάλληλοι κατήγγειλαν νέα επιχείρηση στοχοποίησης τους αν και, όπως σημείωναν έχουν ήδη υποστεί υπέρμετρες μειώσεις -κατά 63% μεσοσταθμικά- που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στο βιοτικό τους επίπεδο.
Όπως καταγγέλλουν, με τη νέα Πράξη θα προβλέπεται ετήσια σταδιακή μείωση και εν τέλει κατάργηση μέχρι την 1.1.2016, της προσαύξησης του βασικού τους μισθού που έχει θεσπιστεί στο δεύτερο μέρος του Κανονισμού της Βουλής. Στην διάσκεψη των προέδρων όπου τέθηκε το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Λαφαζάνη διαφώνησε ανοικτά με την περαιτέρω μείωση μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα
πηγή:imerisia.gr
Αυτά συμβαίνουν .. γιατί έχουν ΜΠΑΡΜΠΑ στη ΚΟΡΩΝΗ  ενώ εμείς  πέραν των άλλων ΄΄ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ΄΄ θα αναγκαστούμε να αρμέξουμε τους λαγούς και να κουρέψουμε τις χελώνες για να πληρώσουμε τους φόρους για τα άγονα χωραφάκια μας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου