Παρασκευή, Μαΐου 10, 2013

Ενεργοποίηση Ιστορικής Διαδρομής ΣΟΥΛΙ - ΖΑΛΟΓΓΟ



Μετά από 210 χρόνια , με πρωτοβουλία των ΕΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ,ΕΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και ΕΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ,  ενεργοποιείται μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, της αναχώρησης το 1803 των ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ από το ΣΟΥΛΙ για το ΖΑΛΟΓΓΟ.
Τη Κυριακή  19 Μαΐου τα μέλη και οι φίλοι των παραπάνω ορειβατικών  συλλόγων θα ακολουθήσουν/περπατήσουν, κατά την αντίστροφη φορά, ένα τμήμα της ιστορικής διαδρομής , από την Κορυφούλα  μέχρι την Άνω Σκαφιδωτή.(Λεπτομέρειες στην ανάρτηση 1 Μαίου)
Τα τμήματα θα είναι τρία και θα ακολουθήσουν ,ανάλογα με τις ικανότητες , τη διαδρομή ανεφοδιασμού κατά τον αποκλεισμό κατά μήκος των οροσειρών  που έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ή διαδρομή που ακολούθησαν  κατά τη φυγή τους το 1803, έχοντας φορτωμένα τα άλογα  με τα κειμήλιά τους . Όποια και αν ακολουθήσουν η εμπειρία θα είναι μοναδική και ανεπανάληπτη .
 Πρέπει οπωσδήποτε όλοι να φτάσουν μέχρι το σημείο που ενώνονται , περίπου, οι τρεις Νομοί ,στη τοποθεσία μπουζουριές ή μπουζούρες, που φύονται οι μοναδικές ΠΑΙΩΝΙΕΣ  και θα είναι στο φόρτε της άνθησης ενώ παράλληλα θα αντικρύσουν από μια άλλα οπτική γωνιά το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΟΥΛΙ.
Λίγες πληροφορίες για τις διαδρομές μπορείτε να δείτε στη σελίδα ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΑ  του blog μας και φωτογραφίες στο πρόσθετο υλικό, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ  στο τμήμα ΠΑΙΩΝΙΕΣ

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην πρωτοβουλία των ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ και καθιέρωσή της, στη συνέχεια των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων που γίνονται στο ΣΟΥΛΙ, με μικρές εκδηλώσεις στα χωριά της διαδρομής ( Άνω – Κάτω Σκαφιδωτή, Κορυφούλα, και λοιπά χωριά της διαδρομής μέχρι το Ζάλλογο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου