Δευτέρα, Μαΐου 27, 2013

Γέφυρα ''ΔΕΣΠΩΣ'' - Επιτόπια σύσκεψη Περιφερειάρχη Ηπείρου



Ζητήματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή της μελέτης για το έργο αποκατάστασης των ζημιών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στην περιοχή της γέφυρας της «Δέσπως», εξετάστηκαν σε επιτόπια σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένης Ρόκκου, στελεχών της Ε.Δ.Α. και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 2.581.512,27 ευρώ έχει δημοπρατηθεί (ως έργο προαίρεσης) στο πλαίσιο της εργολαβίας «Κατασκευή οδού Καρτέρι – Πάργα», είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου – Στερεάς Ελλάδος – Θεσσαλίας και η σύμβαση έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών.

«Είναι ένα δύσκολο τεχνικά έργο, τη μελέτη του οποίου έχει εκπονήσει το Υπουργείο. Η Περιφέρεια θα παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίησή του και θα παρέμβει συμπληρωματικά όπου απαιτηθεί. Μας ενδιαφέρει να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του, ώστε να προλάβουμε τον επόμενο χειμώνα. Παράλληλα ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση δύο καθιζήσεων σε τμήματα της ίδιας Εθνικής Οδού, κοντά στη Λυγιά και τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στην κυκλοφορία. Πρόθεσή μας είναι από την ερχόμενη εβδομάδα να δώσουμε προσωρινά το συγκεκριμένο τμήμα στην κυκλοφορία, προκειμένου να διευκολυνθεί η αυξημένη κίνηση που αναμένεται στο επόμενο διάστημα», δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης. 
Πηγή: Δελτίο Τύπου Περιφέρειας 23/5/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου