Πέμπτη, Μαΐου 16, 2013

Ενέργειες για εξαγωγές Ηπειρώτικων αρνιών στη Λιβύη
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης διαβεβαίωσε σήμερα,  το εμπορικό σχήμα που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια,
 προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εξαγωγής Ηπειρώτικων κτηνοτροφικών προϊόντων και ειδικά ζώντων αρνιών προς τη Λιβύη.

 Το εν λόγω σχήμα, που συγκροτούν Έλληνες και Αλλοδαποί αντιπρόσωποι, ήδη δραστηριοποιείται σε εξαγωγές προς τη Λιβύη από άλλα λιμάνια της χώρας και τώρα επεκτείνει το ενδιαφέρον του στην Ήπειρο, επιθυμώντας να θέσει ως βάση τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε, ότι η Περιφέρεια, ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, στηρίζει την εξωστρέφεια της κτηνοτροφίας μας, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον για εξαγωγές προς τη Λιβύη είναι μια ιδιαίτερα θετική προοπτική που ανοίγεται για τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόκειται για νέα και ανατέλλουσα αγορά.

Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς των ζώων και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης έδωσε ήδη εντολή στον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ Κων. Ζευγολά να προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμες προς εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασίων στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους κτηνοτρόφους.

Παράλληλα ανέλαβε πρωτοβουλία για την εξασφάλιση από άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες,  των απαιτούμενων προϋποθέσεων και αδειών, για τη διακίνηση των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου