Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2011

Κάηκε ο Βεντερίκος



Ο εξώστης  της Κάτω Σκαφιδωτής ‘’ ΒΕΝΤΕΡΙΚΟΣ’’ , προς την πεδιάδα Φαναρίου και τις μαγευτικές παραλίες του Ιονίου, από χθές το απόγευμα έμεινε φαλακρός.
Συγκεκριμένα , από πληροφορίες που συλλέξαμε, περί την 13 .00 ώρα της 3\9\11 ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα 3 φωτιές , σε διαφορετικά σημεία, πάνω από το χωριό Νάρκισσος, κοντά στο παλαιό  ιστορικό μονοπάτι  Ναρκίσσου- Κάτω Σκαφιδωτής.
Λόγω του ισχυρού ανέμου η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και κατέκαψε όλη την περιοχή ,δεξιά του μονοπατιού- θέση Σουφλιά - λάκα θάνη και Βεντερίκου.
 Ευτυχώς που ο άνεμος ήταν ΒΒΔ  και εξέτρεψε τη φωτιά μακράν του χωριού Κάτω Σκαφιδωτή  και με τη ν επέμβαση των πυροσβεστικών   αεροσκαφών  και ελικοπτέρων  καθώς και  των πεζοπόρων τμημάτων αναχαιτίσθηκε πάνω από την παλιόβρυση , στα όρια των ελαιώνων . προξενώντας ζημιές μόνο σε δασική έκταση.
Τα ιπτάμενα μέσα έκαναν ρίψεις μέχρι την 8μμ χθες και σήμερα με το πρώτο φως, ενώ οι επίγειες δυνάμεις  παρέμειναν όλη τη νύχτα παλεύοντας με τις εστίες αναζωπύρωσης .
Εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται περί εμπρησμού και  χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους μας και επί πλέον να μην τα περιμένουμε όλα από τους πυροσβέστες, αλλά να τους βοηθάμε προσφέροντάς τους  τουλάχιστον, ένα κρύο νεράκι.

Φωτογραφία από  http://kanalakiprevezas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου