Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Δεν είμαστε καλά


Τελικά δεν πρέπει να είμαστε καλά ή κάτι δεν πάει καλά με αυτούς που αποφασίζουν για το τι πρέπει να πληρώσουμε για τον αέρα που αναπνέουμε και τον ήλιο της Ελλάδας που απολαμβάνουμε.
Άκουσον ..άκουσον, συντοπίτης μας που εργαζόταν, ως υπάλληλος, στον  ‘’ΑΘΗΝΑ 2004’’ ‘έλαβε από την ασφαλιστική εταιρεία ,που είχε ομαδικά ασφαλισμένους  όλους τους εργαζόμενους, το  
έτος 2005  την αποζημίωση (Περίπου 12.000Ε),η οποία και δηλώθηκε στη φορολογική δήλωση  και σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα δεν  ήταν φορολογητέα.
Με την αριθ. 25\2011 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., που έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομικών  κ. Δ. Κουσελά, η εφάπαξ συνταξιοδοτική παροχή , που εισέπραξαν οι υπάλληλοι της ΄΄ ΟΕΟΑ-ΑΘΗΝΑ 2004΄΄ βάσει ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος κ.τλ  ..κτλ..
Κατόπιν τούτων καλούνται μετά  από 5 χρόνια, οι υπάλληλοι που έλαβαν την πιο πάνω παροχή να υποβάλλουν μέχρι αύριο 30 Σεπτεμβρίου 2011 ,  συμπληρωματική δήλωση  για το έτος που εισέπραξαν την ασφαλιστική παροχή.
Και τώρα τι θα κάνει ο άνεργος, πρώην υπάλληλος της ‘’ΟΕΟΑ-ΑΘΗΝΑ 2004’’, ΑΦΟΎ ΜΕ ΤΑ ΤΌΤΕ ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΑ  και με κάποιο δάνειο απέκτησε στέγη και τώρα στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας αδυνατεί να πληρώσει και το μικρό δάνειο κατοικίας, πως και από πού θα βρει τα ΕΥΡΩ για να πληρώσει το φόρο για τα χρήματα που έλαβε το 2005 ;  αφού χωρίς καμιά δική του ευθύνη δεν παρακρατήθηκε ή δεν φορολογήθηκε το αναλογούν ποσό; 
ΕΛΕΟΣ  ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ .  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ  ΑΛΛΟ…
Αν η ασφαλιστική εταιρεία δεν έκανε την παρακράτηση ας την επιβαρυνθεί η ίδια , εάν ήταν παράληψη του Κράτους.. σιωπητήριο.. Αρκετά για το λαό δεν αντέχει άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου