Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη κ.Στράτου Ιωάννου


Επίσκεψη στον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Πρέβεζας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας
Στράτος Ιωάννου: «Ο ρόλος του Ιχθυογεννητικού Σταθμού μπορεί να γίνει αναπτυξιακός και να συμβάλλει στην αναζωογόνηση του Αμβρακικού. Απαιτείται η στήριξη του Υπουργείου»            


            Τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Πρέβεζας επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου στις 28-9-11 προκειμένου να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις, να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να συζητήσει μαζί τους για την προοπτική του Σταθμού. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενόψει και της ιχθυοπαραγωγικής περιόδου.
            Μετά το πέρας της ξενάγησης ο κος Στράτος Ιωάννου δήλωσε:  «Ο Ιχθυογεννητικός Σταθμός μπορεί να επιτελέσει για την περιοχή σημαντικό έργο. Μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στον εμπλουτισμό του Αμβρακικού με επαπειλούμενα είδη ή με ενδημικά είδη  υψηλής αξίας, όπως η γαρίδα Αμβρακικού, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία των στελεχών του. Ο ιχθυογεννητικός σταθμός μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αναζωογόνηση του Αμβρακικού, και έμμεσα στην ενίσχυση των αλιευμάτων και των εισοδημάτων των αλιέων. Μπορεί και πρέπει να συνδεθεί με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ ούτως ώστε να διεξάγεται και ερευνητικό έργο. Πρέπει επίσης να ενισχυθεί η συμβολή του στη διατήρηση της υγείας του Αμβρακικού με τις ειδικές μετρήσεις παραμέτρων που διεξάγει. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται η ουσιαστική στήριξη του Ιχθυογεννητικού Σταθμού από την πολιτεία και το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ούτως ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να αποδώσει στην τοπική κοινωνία αυτά που μπορεί. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θα στηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια, καθώς πιστεύουμε στον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να παίξει ο Ιχθυογεννητικός Σταθμός στην περιοχή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου