Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

Αγοράστε Ελληνικά Προϊόντα


Ένας απλός βιοπαλαιστής  έχει κάνει  αυτό που όλοι οι Έλληνες πρέπει να κάνουμε και με κάθε τρόπο να διαφημίσουμε.
 Καλλιεργεί και συλλέγει αυτά που απλόχερα μας χαρίζει η Ελληνική φύση , ( φακές, ρεβίθια, φασόλια , κουκιά ,σκόρδα, κρεμμύδια, χαμομήλι, τσάι βουνού, θυμάρι, δεντρολίβανο, δάφνη, λεβάντα, αγριάδα και πολλά άλλα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά) και τα πουλάει εξασφαλίζοντας ένα πολύ καλό εισόδημα ,όπως μας εξομολογήθηκε.
Για να βγούμε σήμερα από την κρίση  πρέπει  να εκμεταλλευτούμε  τα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα (ΕΣΠΑ, LEADER, Αγροτικής Ανάπτυξης κτλ), να γίνουν  πρώτα, έργα υποδομών στα χωριά μας , ιδιαίτερα των ορεινών, και  στη συνέχεια να  ενημερωθούν και βοηθηθούν οι νέοι  για  βιολογικές καλλιέργειες, βιολογική κτηνοτροφία  και  αγροτοτουρισμό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος , τα δανεικά δεν μας σώζουν.
Η ορεινή ζώνη του Δήμου μας διαθέτει ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την  παραγωγή προϊόντων γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής  καθώς και ανάπτυξης του αγρτοτουρισμού  όλο το χρόνο ,τόσο με τη  συμμετοχή των τουριστών στις δραστηριότητες   ως  και τη σύνδεση του   με το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής .
Προγράμματα υπάρχουν, προσκλήσεις ανακοινώνονται τακτικά, μελέτες και έργα υποδομών δεν βλέπουμε . Από την αρχή του χρόνου έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές από τη σελίδα μας, στις ανακοινωθείσες προσκλήσεις και έχουμε κάνει και προτάσεις  για την ανάπτυξη της ορεινής ζώνης, περιμένουμε την 31 Οκτωβρίου να δούμε τι έργα έχουν προταθεί για χρηματοδότηση.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε άμεσα είναι να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου