Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Ώρα Ελλάδος

“Η μόνη πρόσφατη καλή είδηση στον ελληνικό τύπο είναι ότι αύριο θα κοιμηθούμε μια ώρα παραπάνω”, προχθεσινή, δήλωση του Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημητρίου Μανδρά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Μήπως αξίζουμε κάτι καλύτερο να ακούμε και να διαβάζουμε στην προσπάθειά μας να σταθούμε στα πόδια μας; Κάποιος να στηρίξει τον καθημερινό αγώνα του Έλληνα;  Να τον ωθήσει να βρει ξανά τον εαυτό του, να δει καθαρά ποιες αποφάσεις πήρε στραβά; Τι δεν έκανε σωστά; Τι πρέπει να κάνει για να’χει μέλλον αυτή η χώρα και αυτός στη χώρα του. Γιατί φεύγουν τα παιδιά του; Πως θα ξαναγελάσει και πάλι;
Να μάθει γιατί ζει την τραγική του ειρωνεία ξανά και ξανά. Πως γίνεται αξιωματούχοι της Κίνας να αποκαλούν την Ελλάδα υπερδύναμη της Ναυτιλίας – αφού από ελληνικά τανκερ προμηθεύοντια το 60% του πετρελαίου τους – και η χώρα των ελλήνων ναυτιλλομένων να χρεοκοπεί.
Μήπως η γη κινείται και δεν έχει σταματήσει η ώρα στην Ελλάδα; ή ” ήρθε το λοιπόν η συντέλεια του κόσμου” που έλεγε και ο μακαρίτης ο παππούς μου, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε και τίποτα….απλά να περιμένουμε τον κατακλυσμό.
Φτάνει πια η χρεογολογία, μιζερολογία ….και οι αναθεματισμοί.
Τι κάνουμε να βγούμε από την κρίση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χωρίς σκοπιμότητα χρειάζεται να μάθει ο Έλληνας πολίτης.
Εν βρασμώ ψυχής μόνο εγκλήματα γίνονται.  Τα έργα θέλουν αγώνα και ο δρόμος της δημιουργικότητας είναι συνήθως μακρύς.
Το ρολόι θα γυρίσει πίσω, θα πάει και πάλι μπροστά. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Γιατί να τον σπαταλάμε δυναμιτίζοντας την καθημερινότητα και το  μέλλον των παιδιών μας;

Written by Ανθή Καλομοίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου