Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011

Καλλιέργεια τρούφας-Διημερίδα επιμόρφωσης

Διημερίδα στη Χαλκίδα για την τρούφα PDF
Αγροτουρισμός | 13.10.2011-11:02
ImageΔιημερίδα για την επιμόρφωση σε αγροτικές δραστηριότητες και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών πραγματοποιεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου  στη Χαλκίδα η «ΣΤΑΣΗ  ΖΩΗΣ»  με θέμα «Τρούφα, καλλιέργεια, εύρεση - συλλογή, γαστρονομία, εμπορία, καλλιεργούμενα και αυτοφυή μανιτάρια, καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών με κορμούς ξύλων από το δάσος».
Η «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», στο πλαίσιο της δημιουργίας, εφαρμογής και υλοποίησης ανθρωπιστικών δράσεων και προγραμμάτων, πραγματοποιεί σειρά από διημερίδες και σεμινάρια για την επιμόρφωση σε αγροτικές δραστηριότητες και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ειδικά της νέας γενιάς, με απώτερο σκοπό τη στήριξη και ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων που μπορούν να συμβάλλουν  στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εσωτερικής μετανάστευσης και της γήρανσης του πληθυσμού που πλήττουν την ελληνική ύπαιθρο.
Οι διημερίδες και τα σεμινάρια υπόσχονται να δώσουν στους εκπαιδευόμενους όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιουσιακά στοιχεία (κτήματα), που βρίσκονται σε αδράνεια για τη συμπλήρωση του εισοδήματός τους. Κάποιες καλλιέργειες θα χρειαστεί ν’ αντικατασταθούν με άλλες, ενώ οι τιμές ορισμένων προϊόντων θα μειωθούν αισθητά. 
 
Τόπος διεξαγωγής:
LUCY HOTEL,  Βουδούρη  10,  ΧαλκίδαΤ.Κ. 34 100
Τel: 22210.23831
www.luy-hotel.gr
e-mail: fbmanager@lucy-hotel.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αίτηση  συμμετοχής με e-mail: etizizzi@stasi-zois.gr.  και με φαξ στο 210-9889877 , ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.
Πηγή: Αgronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου