Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

Έργο ''Βελτίωση - Ασφαλτόστρωση οδού Σκεπαστό - Άνω Σκαφιδωτή''


Το έργο της Βελτίωσης- Ασφαλτόστρωσης  της  οδού  Σκεπαστού – Άνω  Σκαφιδωτής, (10 χιλ. περίπου) , είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα  ‘’ ΠΙΝΔΟΣ’’  και  το  έτος 2010 από την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης του έργου ‘’ΑΦΟΙ Ν. ΛΑΪΝΑ ΟΕ , περατώθηκε ένα τμήμα  4 χιλιομέτρων περίπου. (Από Παναγία Σκεπαστού μέχρι τη θέση  Παλιόβρυση).

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αρχές περασμένου Απριλίου πιστώθηκε για το πρόγραμμα ‘’ΠΙΝΔΟΣ’’, στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, το ποσό των 737.908,47 Ευρώ , προκειμένου να εξοφληθούν στο σύνολό  τους  οι εργολήπτες για τα έργα που εκτέλεσαν στο πλαίσιο του προγράμματος κατά το έτος 2010.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε στο γραφείο του περιφερειάρχη Ηπείρου στις 13- 5 - 2011, εγκρίθηκε η  χορήγηση  παράτασης της  προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου της ΠΕ Πρέβεζας ‘’Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση  οδού Σκεπαστό  –  Άνω Σκαφιδωτή ’’  αναδόχου  εταιρείας   ‘’Αφοί  Ν. ΛΑΪΝΑ ΟΕ’’  μέχρι  την 30- 12- 2011.
Μετά την εξόφληση των εκτελεσθέντων έργων και την  έγκριση της παράτασης περαίωσης των εργασιών ,  μέχρι  σήμερα  (6- 12-2011) δεν έχει γίνει  καμιά εργασία .
Οι κάτοικοι των χωριών  Άνω και Κάτω Σκαφιδωτής (μόνιμων και επιθυμούντων να επιστρέψουν )  είναι ανάστατοι  γιατί δεν έχουν καμιά ενημέρωση και φοβούνται ότι  δεν θα προχωρήσει το έργο και θα μείνουν στην απομόνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο αυτό σε συνδυασμό με τη σύνδεση με την Κορυφούλα και το Τσεκούρι,  θα  συνδέσει την ορεινή ζώνη του Δήμου Πάργας και θα δώσει  κίνητρα για ανάπτυξη της  ορεινής ζώνης (αγροτοτουρισμός, κτηνοτροφία, βιολογικές καλλιέργειες, αξιοποίηση φυσικής ομορφιάς κτλ.).

Ελπίζουμε ότι το έργο θα συνεχιστεί και οι αρμόδιοι θα μας ενημερώσουν και για το παρόν έργο καθώς και για τον προγραμματισμό έργων για την ορεινή ζώνη του Δήμου Πάργας.
 

1 σχόλιο:

  1. Πληροφορηθήκαμε ότι από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε η παράταση περαίωσης των εργασιών στην ανάδοχο εταιρεία ,μεχρι την 30-06-2012. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχιστούν τα έργα. παρήγορο όυι δεν ξεχάστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή